Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Zonguldak Platformu olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KİT Reformu adı altında hazırladığı tasarıya karşı basın açıklaması yapmasının ardından Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan açıklama yaptı.

Çağlayan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)'nun özelleştirilmesi hakkında açıklama yaparak; “Türkiye Taşkömürü Kurumunu özelleştirilmesi veyahut kapatılması, söz konusu değildir. Bu bilgi kesinlikle doğru değildir” dedi.

Çağlayan, "19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum" Çağlayan, "19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum"

Çağlayan’ın açıklaması şu şekilde:

"Genel Maden İşçileri Sendikası'nın önderliğinde Zonguldak Platformu olarak bir basın açıklaması yapıldı. Bizler de bunu  takip ettik. Genel Maden İşçileri Sendikasının yapmış olduğu basın açıklamasını daha önceki hassasiyetlerini  görüyoruz. Bunları doğal olarak da saygıyla karşılıyoruz. Fakat şunu belirtmekte fayda var. Daha önce biz bu konuda bir açıklama yaptık. Kıymetli milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu da bu konuda bir açıklama yapmıştı. Değerli Hemşehrilerim, bunu altını çizerek, net bir biçimde söylüyorum. Türkiye Taş Kömürü Kurumunun özelleştirilmesi veyahut kapatılması, söz konusu değildir. Bu bilgi ortaya atılan Zonguldak'ta gezdirilen, bilgi kesinlikle ve kesinlikle doğru değildir. Sanal bir gündem oluşturulmak isteniyor. Halüsinasyon görenler bunu gerçekmiş gibi bir tavrın içine giriyorlar. Kesinlikle ve kesinlikle gerek maden işçimizi, gerek Hemşehrilerimizi yanlış bilgilendiriyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye'ye taş kömürü kurumunun özelleştirilmesi için herhangi bir yönetimsel reform hazırlığı yok. Ancak Türkiye Taş Kömürü Kurumunun geliştirilmesi, büyütülmesi, bir kürek daha fazla kömür üretilmesi için her daim yapılan çalışmalar söz konusudur. Biz de bunların takipçisiyiz. Bizler Zonguldak'ın faydasına olacak her işte avazımız çıktığı kadar sözümüzü söyler olmamız gereken yerde Zonguldaklı hemşehrilerimizin yanıdır. Konu her ne olursa olsun, söz konusu eğer Zonguldak'ımızın menfaatleriyse biz Zonguldak'ımızla birlikte yürümeye devam ederiz. Ancak yalan doğru olmayan, gerçek dışı rüya görerek, hayal satarak Zonguldak'ta gündem oluşturanlara da bir çift sözümüz var. Sizler halüsinasyon görüyorsunuz. Gerçek dışı gündemler oluşturup milletimizin aklını bulandırıyorsunuz bundan vazgeçin” dedi.

Editör: Şeyma Kaya