SİYASET

Necdet Karaveli’den kuzen tepkisi; “Belediyelere alınanlar kimlerin akrabası”

Zonguldak İl Özel İdare’ye alınan personeller arasında yeğeni olduğu iddia edilen İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli’nin tepkisi sert oldu. Karaveli belediyelerde yapılan işçi alımlarını hatırlatarak; “Adam yedek listede. Belediyelere bakın” dedi.

Abone Ol

İl Özel İdaresi'nde torpil iddiaları ortalığı karıştırdı! "Yalan mı sayın başkan?" İl Özel İdaresi'nde torpil iddiaları ortalığı karıştırdı! "Yalan mı sayın başkan?"
Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Özel İdare’ye işe alınanlar arasında yeğeninin bulunduğu yönünde çıkan haber ve iddialarla ilgili Z HABER’in sorularını yanıtladı.

İddia edildiği gibi işe alındığı belirtilen yeğeninin yedekler arasında olduğuna dikkat çeken Karaveli; “Soyadı Karaveli olan birisi işe alınamaz mı?” diye sordu.

İşte Karaveli’nin açıklamaları:

"BİRİNCİ DERECE AKRABAM DEĞİL VE YEDEK"

“O benim yeğenim değil bir kere kuzenim. Adam yedekler de bir de. Asıl liste değil o yedek liste o. Torpil iddiaları falan doğru değil. Çocuk tersanede çalışıyor. Endüstri Meslek Lisesi mezunu. Soyadı Karaveli olan birisi işe alınamaz mı? Enteresan bir durum. Yedekte bir de adam. İşe girme olasılığı sıfır yani adamın. Yedekte. Velev ki oldu çağırıldı. O çağırılacak gibi kural da yok yani. Bunun sağlık raporu var güvenlik soruşturması var. Bir sürü şeyi var. Benim birinci derece yeğenim değil bu arada. Bu adamın babası engelli.

"BELEDİYELERİ YAZIN! KİM KİMİN AKRABASI?"

Belediyeleri yazın. Kim kimin akrabasını almış. Yanlış bir şey de yapmadım ben. Basbaya mülakat yapıldı yani. Belediyeleri de yazın ama niye özel idareye gözler dikildi bir anda. Biz mülakat yaptığımız için mi? Belediyeye yakın zamanda 10 tane adam alındı. Kozlu Belediyesi'ne alındı 4, 5 tane. Niye yazmıyorlar bunları. Alınanlar kimin akrabaları baksınlar bakayım?”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }