Lineer aydınlatma, esnekliği, mükemmel performansı ve estetik çekiciliği nedeniyle giderek daha popüler hale geldi. Lineer ışıkların yüksek esnekliği nedeniyle hemen hemen her türlü tavana monte edilebilir. Sıva üstü, asma, gömme ve ızgaralı tavan montajı yapabilirsiniz.

Aydınlatma, ortamın güzel görünmesi konusunda önemli bir rol oynadığından, buna dikkat edilmesi ayrı bir önem taşıyor ve geçmişten günümüze her zaman mimarların ilgi alanı olmuştur. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi nedeniyle binaların farklı yerlerinde kullanılabilen, yapılarda güzel manzaralar oluşturan çeşitli ışıklar üretilmiştir. Mimarlar arasında oldukça popüler olan bu ekipmanlar arasında; Ankastre, kaplamalı ve askılı olarak farklı tiplerde sipariş edilebilen ışık hattı veya "çizgi lambası" olarak adlandırılan lambadır.

Farklı optik hat türleri

asılı ışık hattı

Bir numaralı popüler ve en çok satan türü ise sarkıt veya asma ışık hattı olan, değerli bir kolye gibi tavandan sarkan ve ortamı aydınlatacak olan bu ışıklar, farklı boyut ve ebatlarda özelleştirilebilir ve aydınlatmanın yüksek olduğu ortamlarda kullanılabilir. Kullandıkları yükseklik

Lineer aydınlatma bakan

Bir diğer ışık hattı türü ise sıva veya kenaf gibi bir malzemeye kolayca bağlanarak genel ışık sağlayan ve ortama güzel bir dekoratif etki sağlayan yüzey ışık hattı olup, farklı şekil ve tasarımlarda mevcuttur.

Kaplama ışık hatları, bina cepheleri oluşturmak veya minimal ve modern alanlar oluşturmak için iyi bir çözüm olup, basit ve hızlı bir kuruluma sahiptirler ve kurulum maliyetine göre daha düşük bir fiyata sahiptirler.

Dolap altı ışıklar veya gizli ışıklar kitaplıkların, rafların, dolap yuvalarının, dolapların veya asimetrik köşelerin aydınlatılması için iyi bir seçenek olan, uygun fiyatlı, odanıza güzellik ve büyü katan bir diğer ışık hattı ürünüdür. istenilen alan.

Dahili optik hat

ERDEMİR'den 2024 Kurban Bayramı mesajı ERDEMİR'den 2024 Kurban Bayramı mesajı

Bir diğer ışık hattı türü ise, ışığın dekorasyonun bir parçası olarak dekorasyonun içine gömülmesi anlamına gelen, kenarsız ve gömülü olmak üzere iki türü olan gömme ışık hattıdır ve daha çok asma tavanlarda kullanılır.

Gömülü ışık çizgileri döşemelerde de kullanılır ve genellikle zeminde kılavuz ve işaretleyici olarak kullanılır ve neme ve toza karşı dayanıklı bir muhafazanın içine yerleştirilir. Konut, ticari, dini, sergi, havaalanı, hastane ve muayenehane vb. fark etmez, havalandırma ve temiz hava gibi uygun bir aydınlatma şarttır ve o ortamda yaşayanların ruh hali üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Son birkaç yılda optik hatlara olan talebin artması, aydınlatmanın eski yöntemlerle yapılmasına, pahalı ve ağır avizelerin artık ekonomik olmamasına neden oldu. Ayrıca iş ortamlarında müşteri çekiciliğini ve daha fazla satışı etkileyebilir, bu da işletmenizi rakiplerinizden farklı kılacaktır.

Lineer aydınlatma türleri, diğer eski aydınlatmalara göre daha geniş bir optik aralığa sahiptir, sınırlı sayıdaki optik hatlar, daha büyük ortamların bile iyi aydınlatılmasını sağlar ve enerji tüketiminden tasarruf edilir.

Lineer aydınlatma avantajı

Eski aydınlatma sistemlerine göre daha fazla ışık akısına sahip, daha uzun ömürlü, daha az enerji tüketen ve işlevsellik açısından ortama daha düzgün ışık sağlayan modern aydınlatma sistemleri bulunmaktadır. Bu ışıkların bu kadar ilgi görmesini sağlayan önemli şey ortam aydınlatmasının yanı sıra mimari unsurların güzelliğine de etki etmeleridir. Bu nedenle mimarlar ve iç mimarlar arasında oldukça popülerdirler.

Yazan:Tekwat