Devrek'te ormanlık alanda gezintiye çıkan bir grup vatandaş Türkiye'de nadir olarak görülen Yaban Kedisi gördü ve o anları cep telefon kamerasıyla saniye saniye kaydetti.
  Olay, Devrek'te meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, hafta sonu ormanlık alanda gezinti yapmak isteyen bir grup vatandaş yaban kedisiyle karşılaştı. Yaban Kedisi'ni ilk gördüklerinde sıradan bir kedi sandıklarını belirten vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemeyerek kedi gözden kayboluncaya kadar çekim yapmaya devam etti. Kedi bir süre bölgede dolaştıktan sonra gözden kayboldu.

Zonguldak'ta yangın! Bir ev böyle küle döndü! Zonguldak'ta yangın! Bir ev böyle küle döndü!


  NORMAL KEDİLERDEN FARKLARI NELER
 *Yaban Kedisi, kedigiller familyasından bir kedi türü olup Avrupa, Batı Asya ve Afrika kıtalarında farklı türleri ile geniş bir coğrafyada yaşar.
  *Yaban Kedileri boy olarak kuyruk hariç 43-91 santimetre uzunluğunda olup ağırlık olarak da 5-8 kilogramdırlar.
 * Yaban kedilerinin yaşam süreleri ise ortalama 13-14 yıldır. 
 *Bacakları daha uzun, başı daha iri ve yassıdır. Gür ve kalın kuyruğu ile kuyruğunda 3-5 siyah halka bulunur. Kuyruk ucunda da kalın bir siyah halka vardır.
 * Ev kedisinin kuyruğu ince olur ve halkaları bu denli belirgin olmaz. Kuyruk ucu ev kedisinde incelerek biterken, yaban Kedisinde genişleyerek biter.
 *Vücudun bazı bölgeleri kızılımsıdır ayrıca vücutta siyah çizgileri bulunur, bacaklarda ve ensede görülenler çok belirgindir.
 * Çizgilidir, birçok yabanileşmiş ev kedisi gibi kesinlikle benekli değildir. Doğal ortamında kolay görülmez, çok rüzgarlı havalarda görme olanağınız olabilir. Bakışları ve vücut şekli tam bir yaban hayvanını anımsatır.

Editör: U. G.