GÜNDEM

Nisanur Bebek davasında tutuklanan polis ve bekçi yakınlarından "Adalet" çağrısı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde geçtiğimiz yıl cinsel istismar iddiasıyla yakalanan 2 şüpheli şahıstan birinin polis aracında ölmesi ile ilgili vatandaşlar adalet çağrısında bulundu.

Abone Ol

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde geçtiğimiz yıl cinsel istismar iddiasıyla yakalanan 2 şüpheli şahıstan birinin polis aracında bir anda fenalaşması ve sonrasında hayatını kaybetmesiyle ilgili yaşanan olayda 2 polis ile 1 bekçinin hapis cezasına çaptırılmasının ardından yakınları tarafından açıklama yapılarak karara tepki gösterildi.

Geçtiğimiz yıl Çaycuma‘da yaşanan cinsel istimar olayıyla ilgili olarak iki şüpheliden 1 kişinin Kocaeli il sınırlarında polis aracında fenaşlaşması ve hayatını kaybetmesiyle yaşanan olayda Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan 1 bekçi ve 2 polis memurunun olayın ardından tutuklanmasıyla polis ve bekçi eşleri ile yakınları Çaycuma Öğretmenevi önünde açıklama yaptı.

Emniyet mensubu yakınları polis ve bekçilere 21 yıl toplamda 63 yıl hapis cezasının verilmesinin ardından verilen tutukluluk kararına da tepki gösterdi. Ellerinde "Adalet istiyoruz", "Polisimiz, Bekçimiz yalnız değil" dövizleri ve 2 yaşında Nisa bebek mezarında rahat değil" pankartı taşıyan yakınları ile çok sayıda kalabalık topluluk katıldı.

Polis ve bekçi yakınları adına konuşan Elif Bahadır, "Yakını olduğumuz mahalle bekçisi Uğur O. polis memuru Muhammet Emin C. ve polis memuru Mehmet Y'nin, 22/05/2023 tarihinden bu yana, tam 1 senedir Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ nce sanık sıfatıyla tutuklu olarak yargılaması yapılmış ve yakınlarımıza ayrı ayrı 21 yıl, toplamda 63 yıl hapis cezası verilmiştir." dedi.

Bahadır açıklamasına şöyle devam etti;

"İstismar şüphelisinin ölüm sebebi net olarak belli olmadığı halde bu ölüm olayı emniyet güçlerine bağlanmış"

"Çocuk istismarı suçundan haklarında soruşturma başlatılan iki şahıs emniyet mensubu olan yakınlarımız tarafından İstanbul’dan alınarak ilçemize getirilirken yol boyunca araçta taşkınlık çıkarmak suretiyle emniyet mensubu yakınlarımızı zor durumda bırakmıştır. Emniyet mensubu yakınlarımız bu şahısların taşkınlıklarını önlemek maksadıyla görev kapsamında müdahale etmiş olmalarına rağmen istismar şüphelisi şahıslardan birisi belirli bir süre sonra rahatsızlandığı gerekçesi ile hastaneye yakınlarımızca sağ salim bir şekilde götürülmüş ancak hastanede hayatını kaybetmiştir. İstismar şüphelisinin ölüm sebebi net olarak belli olmadığı halde bu ölüm olayı emniyet güçlerine bağlanmış ve Kocaeli 3. Ağır ceza mahkemesinde 22/05/2024 tarihinde yapılan yargılamada 3 emniyet mensubu yakınımıza ayrı ayrı 21 yıl, toplamda 63 yıl hapis cezası verilmiştir.

"Her türlü zorluğu üstlenen bu 3 vatan evladı adeta yargısız infaza mahkum edilmiştir"

Bu cezanın ağırlığının kabul edilir bir tarafı yoktur. Gerek emniyet mensubu 3 vatan evladımız gerekse ailesi ve sevenleri bu cezayla birlikte adeta yıkılmışlardır. Görevine sıkı sıkıya bağlı olup her türlü zorluğu üstlenen bu 3 vatan evladı adeta yargısız infaza mahkum edilmiştir.

"3 vatan evladımız kaçma şüphesi var denilerek tutuklu bırakılmışlardır"

Çocuğu cinsel istismarı suçundan şüpheli sıfatıyla yargılaması devam etmekte olan şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış iken, tahliye olup bir an önce görevinin başına geçmeyi bekleyen 3 vatan evladımız ise 21 seneye mahkum edilmeleri yetmezmiş gibi bir de kaçma şüphesi var denilerek tutuklu bırakılmışlardır.

"Duyduğumuz acı ve hüznün tarifi mümkün değildir"

Mahkemelerde hangi suçtan olursa olsun takım elbise giyip pişmanım diyen herkes 1/6 indirim alırken yakınlarımıza ne iyi hal indirimi ne de haksız tahrik indirimi uygulanmamıştır. Yakınlarımız bunu hak edecek ne yapmıştır? Duyduğumuz acı ve hüznün tarifi mümkün değildir.

"Evlatlarımızın sadece özgürlükleri kısıtlanmamıştır"

Buradan gerek Adalet Bakanlığı’na, gerek İç İşleri Bakanlığı’na gerekse tüm devlet büyüklerimize seslenmek istiyoruz. Emniyet mensubu yakınlarımız suçlu değildir. Ceza dosyasındaki deliller değerlendirilmemiştir. Eksiklikler giderilmemiştir. Adli tıp kurumundan daha detaylı bir rapor alınmadan karar verilmiştir. Evlatlarımızın sadece özgürlükleri kısıtlanmamıştır. Çok sevdikleri görevlerini yapmaları da bu yolla yasaklanmıştır.

"Devlet yetkililerimiz ve bakanlarımız evlatlarımıza neden sahip çıkmamıştır?"

Ve şunu da sormaktan kendimizi alamıyoruz. Emniyet güçlerimiz istismara karşı çocuklarımıza sahip çıktığı için mi bu durumdadır? Devlet yetkililerimiz ve bakanlarımız evlatlarımıza neden sahip çıkmamıştır? Sırf görevini yaptı diye emniyet mensubunun görevine son verip 21 sene hapis cezasına mahkum etmek hangi vicdani kanaatin eseridir? Devlet yetkililerimizden tek ricamız şudur. Biz evlatlarımızı sizlere emanet ettik, siz de bizim evlatlarımıza lütfen ama lütfen sahip çıkın.  Saygı ve hürmetlerimizle. İyi ki bizleri yalnız bırakmadınız, burada bizlerle beraber acımızı paylaştınız. Sağolun varolun."

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }