İstavritten daha iri ve sardalya ailesinden olan tirsi, ince ve rahatsız etmeyen kılçıkları ile dikkat çekiyor. Lezzeti ve yüksek yağ oranı ile öne çıkan tirsi, her keseye uygun fiyatıyla da tercih ediliyor. Omega ve B12 vitamini açısından zengin olan tirsi, hamsiden umduğunu bulamayan balıkçıların tezgahlarında kendine yer buluyor.
Düzceli balıkçı Hülya Kılıç, tirsi balığının lezzetinin az bilindiğini belirterek, "Tırsi balığı sardalyagillerden güzel, yağlı bir balık. Sardalya lezzetinde değil, biraz daha çinekopa benzer. Bazı insanlar ana lüferi diyor, bazı insanlar mangal söndüren diyor. Bu balığı daha önce de duyurmuştuk, insanlar yavaş yavaş öğrenmeye başladı. Güzel bir balık tirsi. Balık yağlı olduğu için mangalda çok lezzetli olur. Izgarada güzel olur. Fırında da olabilir, tavada da yapılabilir ama hafif yağlayıp unlu sevenler için mısır unuyla da güzel olur," şeklinde konuştu.