ULUSAL

Odun ve kömüre zam! Soba değil cebiniz yanacak!

Elektrik ve doğalgazdan sonra kömür, odun ve soba da yüzde 30-40 pahalandı. Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mustafa Düzyol; "İnsanlar doğalgazdan kömüre, kömürden battaniyeye geçti" dedi.

Abone Ol

Yaz aylarında doğalgaz ve elektriğe gelen yüzde 38 zammın ardından odun, kömür ve soba fiyatları da yüzde 30-40 zam gördü.

"İNSANLAR KÖMÜRDEN BATTANİYEYE GEÇTİ"

Pahalılık nedeniyle kömür sobasına yönelen vatandaşlar, geçen sene tonu 5 bin lira olan kömüre 6 bin 500 lira; 6 bin lira olan sobalara ise 8 bin 500 lira veriyor.

Dar gelirlinin kömür bile alamadığını söyleyen İzmir Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mustafa Düzyol, "İnsanlar doğalgazdan kömüre, kömürden de battaniyeye geçiyor çünkü bir ton kömür parası veremiyor, torbayla alıyor" diyor.

ÇALIŞAN MAAŞININ YÜZDE 20’YE YAKININI ISINMAYA AYIRIYOR

Geçen yıl 6 bin lira olan sobalar 8 bin 500 liraya çıktı. Asgari ücretli bir çalışan maaşının yüzde 20’ye yakınını ısınma masrafına ayırmak zorunda kalıyor.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }