EĞİTİM

Öğretmenlik Meslek Kanunu tepkisi! "Mücadele hattını sürdürme irademizi ortaya koyacağız"

Zonguldak Eğitim-İş Şube Başkanı Kamuran Çataklı, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin kabul edilmesine tepki gösterdi. Çataklı; Eylemlerimizle mücadele ettik, bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Abone Ol

Zonguldak Eğitim-İş Şube Başkanı Kamuran Çataklı, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin kabul edilmesine tepki gösterdi. Çataklı; “Meclis komisyonunda itiraz ettik, okullarda, eylemlerimizle mücadele ettik, bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çataklı’nın açıklaması şu şekilde:

“Gündeme geldiği günden itibaren sendikamızın, öğretmenlerin itiraz ettiği Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kendilerine saraydan verilen görev önlerine konulan kanunlara el kaldırmaktan ibaret olan iktidar partisi milletvekillerinin parmak çoğunluğu ile kabul edildi.

MÜCADELE HATTINI SÜRDÜRME İRADEMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

Öğretmenlerin ve öğretmen örgütlerinin fikirleri alınmadan, üstünde mutabakata varılmadan hazırlanan bu kanuna ilk günden itibaren itiraz ettik; Meclis komisyonunda itiraz ettik, okullarda, alanlarda, öğretmenler odası nöbetimizle, eylemlerimizle mücadele ettik, bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Süreçte birlikte dayanışma gösterdiğimiz diğer sendika ve demokratik kitle örgütleriyle olan ortak mücadele hattını sürdürme irademizi ortaya koyacağız. Hukuki mücadelenin yanı sıra alandaki örgütlü gücümüzle keyfi Kanun uygulamalarına karşı eylemsel direncimizi diri tutacağız”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }