CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, ilçe başkanları ve eğitim sekreterleri ile birlikte okullarda kayıt dönemi ve kırtasiye alışverişlerinin devam ettiği dönemde eğitimde yaşanan sorunlara tepki gösterdi. Dural aynı zamanda Milli Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın Zonguldak’a gelerek eğitim buluşmaları yapacağını duyurdu.

Devrim Dural konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“2024-2025 Eğitim –Öğretim döneminde bütün öğrencilerimizin başarılı bir yıl geçirmesini dilerim.

İçinde bulunduğumuz bu ekonomik kriz dolayısıyla en büyük endişemiz çocuklarımızın, gençlerimizin yani ülkemizin geleceğidir.

22 Ağustos 2024 Perşembe günü Cumhuriyet Halk Partisi Milli Eğitimden Sorumlu Genel Başkan yardımcımız Sayın Suat Özçağdaş ve örgütümüzün katılımlarıyla bütün gün sürecek Eğitim Buluşmaları düzenleyeceğiz.

Gün İçinde Genel Başkan yardımcımız Sayın Suat Özçağdaş Valilik, Rektörlük, İl Başkanlığımız ve Zonguldak Belediyesini ziyaret edecektir.

Aynı gün  Kozlu Amfi Tiyatroda  akşam 20:00-23:00  saatleri arasında her türlü soru ve görüşlerin alınacağı eğitim buluşması toplantısı yapacağız. Emekli Öğretmenlerimizden, öğrencilerimize ve velilerimize kadar eğitim ile ilgili her türlü sorun ve çözüm önerilerini iletmek isteyen tüm halkımızı davet ediyoruz.

Faruk Sofuoğlu ve Deniz Oral Zonguldak'a geliyor Faruk Sofuoğlu ve Deniz Oral Zonguldak'a geliyor

"AK Parti'nin 22 yıllık iktidarının en çok bakan değiştirdiği alan Milli Eğitim Bakanlığı. En çok başarısız olduğu alan eğitimdir. Maalesef 22 yıl içerisinde eğitim yap boz tahtasına dönmüştür. Her gelen bakan uygulamaları kökünden değiştirmiştir. Çok basit bir örnek söylersem mevcut bakan bir yıl önceki dönemin bakanı Mahmut Özer'in başlattığı okul öncesi öğrencilerine verilen yemeği gelir gelmez iptal etti. Her uygulama sürekli değiştirilmektedir. Sınav sistemleri, eğitim programları sürekli değişmektedir. Mevcut Bakan Yusuf Tekin kendi getirdiği okul öncesi programı yine kendisi 1.5 ay sonra değiştirdi. Maaalesef iktidar partisinin hatalarıyla sayısı 1 milyonu aşmış atanmayan öğretmenlerimiz var. Eğitim Türkiye'deki her aileyi ilgilendiren büyük bir problem.

Türkiye'nin dört bir yanında gördüğünüz şey şu, eğitimin ciddi bir planlama sorunu var, eğitimin ciddi bir kaynak sorunu var. Ve hepsinden önemlisi Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile itaatkar, kanaatkar, dindar, kindar nesiller yetiştirmekle kafayı bozmuş bir Milli Eğitim Bakanı ve kadrosu var. Asıl sorunlar sahada. Bu sorunları çözmek mümkün. Ama siz yine yönetici atamalarında partizanlıkla hareket ediyorsunuz. Yine yönetici atamalarında belirli bir sendikanın üyelerine atamaya devam ediyorsunuz. Açıkça ayrım yapıyorsunuz. Biz, tüm bu sorunları dile getirmeye devam edeceğiz."

"Serviş ücretleri almış başını gitmiş durumda. Örneğin, İstanbul'da okul servis ücretlerine yüzde 16 zam geldi. Ankara'da yüzde 40 zam yapıldı. Özel okullarda İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sunar açıklama yapıyor. Diyor ki, 'Özel okullar yüzde 200'leri aşan zamlar yapıyor. Arada komisyoncular var bu parayı onlar alıyor. Hem veliler, hem esnaf mağdur oluyor. Biz özel okulu devreden çıkarıp veliyle anlaşıyoruz. Bu kez de okul bizi bahçeye almıyor. Öğrenciler yola çıkmak zorunda kalıyor' diyor. Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? Var mı bir çözüm önerisi? Dur diyen var mı bu soyguna?

Yeni eğitim-öğretim yılı velilerimiz için bizzat iktidarınız tarafından yaratılmış ekonomik buhran nedeniyle tam bir kabusa dönüşmüş durumda. Milli Eğitim Bakanımız açıklamalar yapıyor, diyor ki 'kayıt ücreti alınmayacak'. Sahadan bilgiler geliyor. 5 bin, 10 bin, 15 bin, 20 bin, 50 bin, 100 bin kayıt ücretleri istendiğine dair. Siz okul yöneticilerinize komik bile denemeyecek bir rakamla ödenek gönderiyorsanız o okul yöneticilerinin o okulları ısıtmasını o okullarda eğitim öğretim faaliyeti yapmasını, temizliğini sağlamasını bakım onarımı sağlamasını bekliyorsanız sonuç doğal. Okullara yeterli ödenekler göndermelisiniz."

Kırtasiye ürünlerinde geçen yılla kıyaslandığında ürün bazında yüzde 30-60 arasında fiyat artışları var. Burada bir kırtasiyecimiz konuştu. Velilere bunu söylemekten utanıyorum diyor. Yine baktığımız zaman okul kantinleri yeni yıla yüzde 25 ve üzerinde zamla girmeye hazırlanıyor. Peki siz asgari ücrete ne kadar zam yaptınız? Sıfır. Siz asgari ücreti sıfır zam yapıyorsunuz ama asgari ücretlilerin çocukları yüzde 30, yüzde 40, yüzde 50, yüzde 60 zamlarla kırtasiye masrafları yapmak zorundalar, kıyafet masrafları yapmak zorundalar, servis ücreti ödemek zorundalar.

Bütün bu olumsuzlukların giderilebilmesi için  ,Cumhuriyet Halk Partisi Milli Eğitimden Sorumlu Genel Başkan yardımcımız Sayın Suat Özçağdaş ve örgütümüzün katılımlarıyla 22 Ağustos 2024 Perşembe günü Eğitim buluşmamıza tüm Zonguldaklı vatandaşlarımızı ve eğitime dair söz söylemek isteyen herkesi bekliyoruz.”

Editör: U. G.