Zonguldak için üst üste yapılan uyarılar gece saatlerinde üst seviyeye yükseldi. Yoğun kütlenin rotayı denizden Zonguldak’ın kıyı ve iç kesimlerine çevirmesi üzerine yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için eğitime de il genelinde ara verildi.

KARAR DOĞRU
Gece yer yer etkili olan yağmurun gündüz saatlerinde etkili olmaması; “madem yağmur yoktu okullar neden tatil edildi?” sorularına neden oldu. 
Ancak turuncu kod ile yapılan uyarılar dikkate alındığında eğitime ara verilmesi kaçınılmazdı. 
Şehir merkezi ile birlikte ilçe ve beldelerdeki riskli bölgeler ve taşımalı eğitimde yaşanabilecek sorunlar nedeniyle öğrencilerin hayati güvenliği için karar kaçınılmaz oldu.

ZONGULDAK’I NASIL TEĞET GEÇTİ
Gece saatlerinde Zonguldak kara sınırlarına giren yağmur kütlesinin sabah erken saatlerden itibaren şiddetini arttırarak saatler sürecek kütleler şekilde inmesi bekleniyordu.
Gece saatlerinde etkili olan rüzgar yoğun yağmur kütlesi üzerinde etkili oldu. Karadan denize doğru esen anlık rüzgarlar sayesinde yoğun kütle karaya çıkmadan deniz üzerinden rotayı Sinop tarafına çevirdi.
Zonguldak böylece büyük bir tehlikeyi şimdilik atlatmış görülüyor.
Gün içinde etkili olması beklenen yağmur kütlelerinin ise daha önce uyarı yapılan kütle kadar etkili olması beklenmiyor.

Zonguldak'ta 'Narkoçelik-40' operasyonu Zonguldak'ta 'Narkoçelik-40' operasyonu

Editör: Tuğçe Atalar