Güzel bir tatil yapmak isteyenlerin önündeki en büyük engel otel seçimi! Takdir edersiniz ki, insanlar; otel seçimi sırasında ekonomik unsurlara önem veriyorlar. Lüks bir otelde kalmak isteseler de bütçelerinin yetmemesinden dolayı bunu başaramıyorlar.

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde otel arayışında olanların önünde çok sayıda seçeneğin bulunduğunu dile getirebiliriz. Ultra her şey dahil veya her şey dahil konsepti ile hizmet veren otellerin yanı sıra butik oteller, oda kahvaltı konseptine sahip oteller ve daha birçok seçenek mevcut! Tatil yapmaya hazırlananlar; otel fiyatları hakkında bilgi almak istiyorlar. Gelin, bu konuya yakından bakalım!

Otel Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Otel fiyatlarının belirlenmesi sırasında birden çok hususa dikkat edildiğinin altını çizmek gerekir. Otel fiyatları; tahmin edebileceğiniz üzere arz ve talebe göre farklılık gösterir. Bunun yanı sıra, doluluk oranları da otel fiyatlarını etkileyen unsurlar arasındadır. Otellerin doluluk oranının nispeten düşük olduğu hallerde fiyatların da düşük olduğunu dile getirebiliriz. Doluluk oranı arttıkça fiyatlar da artmaya başlar. Sıradan bir otelde doluluk ve satış oranının yıl boyunca aynı olması mümkün değildir.

Otel fiyatları üzerinde etkili olan çok sayıda faktör vardır. Her şeyden önce, otelin konumunun önemli olduğunu dile getirebiliriz. Şehir merkezine yakın bir otel ile uzak bir otel arasında fiyat farklarının olacağını tahmin edebilirsiniz. Bir başka deyişle, ulaşım açısından elverişli bir otelin oda fiyatları her zaman daha yüksek olacaktır. Bunun yanı sıra, otelin standartları da fiyatlara etki eder. Her şey dahil veya ultra her şey dahil konsepti ile hizmet veren otellerin oda fiyatları daha yüksek olacaktır. Ayrıca, oteller; oda fiyatlarını rakiplerine göre belirlerler. Son olarak, müşteri talebinin de fiyatlara etki ettiğinin altını çizebiliriz. Bazı oteller; popülerliklerinden dolayı daha çok müşterinin ilgisini çekerler. Bu tür oteller için talep edilen fiyatların daha yüksek olacağını söyleyebiliriz.

Antalya Otelleri Fiyatları

Takdir edersiniz ki, Antalya; hem yerli hem de yabancı turistlerin gözbebeği olan bir şehirdir. Dünyanın en popüler şehirlerinden birisi olan Antalya’da kalitesine hayran olacağınız türden oteller vardır. Antalya otelleri fiyatları zannettiğiniz kadar yüksek değildir. Biraz araştırma yaptığınız takdirde bütçenize ve isteklerinize hitap eden oteller bulabilirsiniz. Antalya otel fiyatları; otelin özelliklerine, konumuna ve popülerliğine bağlı olarak değişir. Uygun fiyatlı Antalya otelleri şu şekilde sıralanabilir:

·         Rixos Downtown Antalya

·         Miracle Resort Hotel

·         Şah inn Paradise Tatil Köyü

·         Delphin Imperial

·         Asteria Kremlin Palace

·         Adin Beach Hotel

·         Royal Holiday Palace

·         Hedef Resort Hotel SPA

·         Aska Lara Resort & SPA

·         Titanic Beach Lara Resort

·         Vikingen Infinity Resort & SPA

·         Senza The Inn Resort & SPA

·         The Lumos Deluxe Resort Hotel Alanya

·         Diamond Premium Hotel & SPA