DÜNYA

Dünyaca Ünlü Marka Rolls-Royce, Türkiye'de Satış Rekoru Kırdı

Abone Ol

"En lüks otomobil hangisi?" diye bir soru yöneltsek, pek çok kişi "Rolls-Royce" cevabını verir. Doğru da! İngiliz otomobil üreticisi, dünyanın en lüks otomobillerini üretme konusunda nam salmış markalardan bir tanesi.

Haliyle; şirketin satışlarının diğer markalara kıyasla az olacağı düşünülebilir. Neticede özel bir Rolls-Royce'a sahip olmak, on milyonlarca TL'ye mal oluyor. Ancak şirketten yapılan açıklamalara baktığımızda, Rolls-Royce'un dünyayı kasıp kavuran ekonomik buhran ve enflasyona rağmen tarihe geçen bir yılı geride bıraktığına şahitlik ediyoruz.

Zira 2022 yılı boyunca 6.021 adet satış yapan Rolls-Royce, 118 yıllık tarihinin satış rekorunu kırmış oldu. Şirket daha önce hiçbir zaman bir yılda bu kadar yüksek seviyede satış yapmamıştı. Üstelik şirketin bu noktaya gelmesine Türkiye'nin payı da büyük. Zira Türkiye'deki Rolls-Royce satışları da rekor kırmış durumda.

Şirket ilk kez bu kadar yüksek satış yaptı!

Rolls-Royce Motor Cars İstanbul Genel Müdürü Hilal Aysal tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

"2022 yılı sonuçları bizi çok gururlandırıyor. Rolls-Royce müşterilerinin beklentileri son derece yüksek. Kendi ülkemde rekor satış seviyesine ulaşarak büyüme ivmemizi koruduk ve hedeflerimiz doğrultusunda başarıyla devam etmeyi arzu ediyoruz."

Otomotiv sektörünün nabzını tutan Gazeteci Emre Özpeynirci ise Rolls-Royce'un Türkiye'de kaç adet otomobil sattığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 2022 yılında Türkiye'de satılan Rolls-Royce sayısı 100'ün üzerindeydi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }