Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı kapanıyor! Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı kapanıyor!

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KİT Reformu adı altında gündeme getirdiği taslak çalışmasıyla siyasi parti, oda ve sendika ziyaretlerini sürdürüyor. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile birlikte Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol ve yönetim kurulu, TES-İŞ Zonguldak Şube Başkanı Murat Saraçbaşı ve yönetim kuruluna ziyarette bulundu. Yeşil, ziyaretlerde KİT Reformu taslak çalışması hakkında bilgiler vererek mücadelelerine destek istedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, GMİS’i desteklediklerini ifade ederek, “Sayın başkana katılıyorum. TTK ile tekrar gözden geçirilerek bu 19 KİT arasından çıkarılması gerektiğini Sayın Bakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum.” dedi.

EROL: ‘YANINIZDAYIZ’

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol da KİT reformunun yanlış bir uygulama olduğunu vurgulayarak, “TTK’nın kapısına kilit vurursanız Zonguldak’ın kapısına kilit vurursunuz. Biz hep bunu ifade ettik. TTK’nın mevcut idari ve yönetim konusunda hantal bir yapıya sahip olduğunu ve zarar ettiğini raporlardan takip ediyoruz.  Ancak bununla birlikte iyileştirmenin, daha verimli bir işletme haline getirmenin bir çok yolu var, bir çok metodu var. Komisyona gelecek bu taslak geçerse endişelerimiz var. Bu endişeler bize rahatsızlık veriyor. Biz Zonguldak’ın evlatları olarak TTK’nın hiçbir şekilde böyle bir sürece sokulmasına kesinlikle karşıyız. Kamuoyunu bu konuda elimizden ne geliyorsa bilgilendirmek için üzerimize düşeni yapacağız. Partimizin meclis grubuna ve genel başkanımıza da bu konuyu arz edeceğiz. Elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Yanınızdayız.” dedi.