ULUSAL

Sıcaklar başladı! Kene vakaları ortaya çıktı!

Yaz mevsiminin başlaması ve sıcaklıkların artışı, özellikle Batı Karadeniz bölgelerinde artan kene vakaları doğaseverleri tehdit ediyor. Kene ısırması ile bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nasıl bir hastalıktır? KKA teşhis ve tedavisi nasıl olur?

Abone Ol
Yaz mevsiminin başlaması ve sıcaklıkların artışı, özellikle Batı Karadeniz bölgelerinde artan kene vakaları doğaseverleri tehdit ediyor.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nasıl bir hastalıktır?
Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) yüksek ateş, şiddetli baş ve kas ağrıları, halsizlik ve iştahsızlık gibi belirtilerle kendini gösteriyor. İleri durumlarda ise ciddi kanamalara neden olabilir.
KKA teşhis ve tedavisi nasıl olur?
Kene tehlikesi bulunan alanlardan döndüğünüzde vücudunuzu detaylı bir şekilde kontrol edin. Eğer kene bulursanız, derhal bir bez, naylon poşet veya eldiven kullanarak onu çıkarın. Kene çıkarıldıktan sonra, olası enfeksiyon belirtileri için en az on gün süreyle dikkatli bir şekilde gözlem altında kalın.
{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }