Çaycuma BaşsavcıYavuz Cengiz, avukat sevgilisinin aralarında avukat ve askerin de bulunduğu 5 eski sevgilisini kendi adına Instagram hesabı açtıklarını iddia edip “Kişisel verilerin hukuksuz bir şekilde ele geçirilmesi” sebebiyle gözaltına aldırmıştı.

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, katıldığı "Öncesi sonrası Gece" programında savcıya defineciler tarafından kumpas kurulduğunu iddia etti.

Savcı'ya kumpas mı kuruldu?

Öztürk, gözaltına alınan avukat Ö.U.K.'nın Başsavcının sevgilisi olduğu belirtilen avukatla 2022 yılına kadar arkadaşlık yaptığı, ayrıldıktan sonra da bir daha görüşmediklerinin belirtildiğini söylerken aynı zamanda hakkında çok fazla iddia olduğunu da köşesine taşıdı:

Zonguldak'ta cinayet! Kamil Gezer bıçaklanarak öldürüldü! Zonguldak'ta cinayet! Kamil Gezer bıçaklanarak öldürüldü!

"Örneğin, Başsavcı Yavuz Cengiz'in telefonunun klonlandığı, bütün yazışmalarının da ortaya döküldüğünü öğreniyoruz. Savcının başına böyle bir olay gelmesinde, kaçak define arayıcılarına fırsat vermemesinin de etkili olduğu belirtiliyor. Savcıya bir kumpas kuruluyorsa bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayın bütün yönleriyle ortaya çıkarılmasını istiyor."

“ÇAYCUMA DEFİNECİLİK AÇISINDAN ÇOK ZENGİN”

Öztürk; “Çaycuma’nın definecilik açısından zengin bir bölge olduğu ve yer altındaki zenginliklerin kaçak yollarla çıkarılmaya çalışıldığı biliniyor. Bilgilere göre, bu faaliyetlerin ardında güçlü ve örgütlü gruplar bulunuyor. Başsavcı Yavuz Cengiz’in bu gruplarla mücadele ettiği için hedef alındığı iddiaları var.”

Editör: Şeyma Kaya