ULUSAL

Sokak hayvanları yasa tasarısında sona gelindi! İşte yapılan bazı değişiklikler!

Sokak hayvanları ile ilgili düzenleme tamamlandı ve hazırlanan yasa teklifinde bazı değişiklikler yapıldı. Öldürme koşullarının kapsamı daraltıldı, köpeğini sokağa terk edene 60 bin TL para cezası öngörüldü.

Abone Ol

Ak Parti, sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifini tamamladı. Meclis grubunda vekillerin bilgilendirildiği teklif imzaya açıldı. Teklife göre sokak köpeklerini öldürmenin kapsamı daraltıldı. Sokak köpeklerinin öldürülmesiyle ilgili kararı, belediyelerde oluşturulacak kurul verecek.

BAŞKANA 3 YIL HAPİS- SOKAĞA BIRAKANA 60 BİN TL PARA CEZASI

Sokak köpeklerini toplamayan başkana üç yıl hapis, köpeğini sokağa bırakana 60 bin TL para cezası öngörülüyor.

Yasaya göre sokak hayvanları “başıboş hayvan” olarak tanımlanacak ve öldürülmeleri yasak olacak.

Sokaklardaki köpekler belediyeler tarafından toplanıp barınaklara yerleştirilecek. Köpeklere barınaklarda bakım ve rehabilitasyon yapılacak ve bir daha sokağa bırakılmayacak.

ÖLDÜRMENİN KAPSAMI DARALTILDI

Yasada öldürmenin kapsamı da daraltıldı. Buna göre barınaklara alınan hayvanlar içinde kuduz riski bulunan, hastalıklı, saldırgan, tedavi edilemeyecek durumdakiler öldürülecek. Bu konuyla ilgili kararı da yerel yönetimlerin veteriner hekimlerden oluşturduğu kurullar verecek.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }