Av yasağının sona ermesi ile denize açılacak balıkçılar hazırlıklarını tamamladı. CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul balıkçıları ziyaret ederek yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.

Bu yıl bol ve bereketli bir dönem beklendiğini ifade eden ERTUĞRUL “Ülke sularımızda 15 Nisan'dan bu yana devam eden av yasağı, bu gece yarısı sona erecek. Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılarımız, uzun süren bekleyişin ardından yeniden denizlere çıkacak ve faaliyetlerine başlayacak. Denizde avlanmak için son hazırlıklarını tamamlayan balıkçılarımız, heyecanla ağlarının sulara bırakılacağı saatleri sayıyor. Ereğlimizde de bu yıl geçen seneye oranla çok daha iyi ve fazla miktarda palamut bekliyor balıkçılarımız. Bol ve bereketli bir sezon olsun. Bizler geçen sezonda TBMM’de üyesi olduğum balıkçılık ve su ürünleri sorunlarının araştırılması için kurulan meclis araştırma komisyonunda Türkiye’de balıkçılığın sürdürülebilirliği üzerine de çalıştık. Tüm Türkiye’de bir çok bölgeyi gezdik incelemelerde bulunduk. Balıkçılıkta, doğal ortamları ve göç yollarını görme imkanımız oldu. Çalışmalarımızda balıkçı barınaklarında incelemede bulunduk, balıkçıların sorun ve taleplerini dinledik. Kayıt dışı avcılığı önleme, bölgesel balıkçılığın desteklenmesi gibi ana başlıklarımız vardı. Komisyon olarak sürdürülebilir balıkçılığı önemsedik. Zira üç tarafı bereketli denizlerle çevrili ülkemizde, balıkçılarımızın yürüteceği faaliyet, balıkçılığın gelişmesi ve ülke geleceği açısından da son derece önemli. Bu anlamda incelemelerimizde tespit ettiğimiz sorunlara çözüm bulmaya çalıştık. Sorunları meclis tutanaklarımıza geçirdik. Komisyon faaliyetlerimizde sahada çalıştık ve çok daha yakından ülkemizin bu konuda bir derya deniz olduğunu gördük. Yeni sezonda da temiz denizlerimizde sürdürülebilir bir balıkçılık için gereken tedbirlerin alınması gayretinde olacağız. Bu gayretlerin içerisinde en önemlisi de denizlerimizin temiz olmasını sağlamaktır. Bunun yolu da atıklardan arındırmaktan geçiyor.

Bu gece itibariyle açılacak sezonda balıkçı emekçilerimiz için tüm hemşehrilerimiz için hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum. Vira Bismillah!” dedi.

Başkan Sesli, iptal davasının gerekçelerini anlattı Başkan Sesli, iptal davasının gerekçelerini anlattı

Editör: U. G.