EĞİTİM

Suat Özçağdaş'dan müfredat çağrısı!

Zonguldak'ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütleri tarafından 'Eğitim Günleri' düzenlendi.

Abone Ol

CHP Milli Eğitim'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, eğitimdeki müfredatın değişmesi yönünde çalışma yapılması için Zonguldak'a geldi.

Kilise Yaman Restoran'da düzenlenen 'Eğitim Günleri', CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın yanı sıra programa; Parti Meclis Üyesi Armağan Erdoğan, Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Kozlu Belediye Başkanvekili Kadir Çetin, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, sendika başkan ve temsilcileri katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını İl Başkanı Devrim Dural yaptı.

DURAL: “KARINLARI AÇ OLAN ÇOCUKLAR DERSLERİNE ODAKLANAMIYOR”

Devrim Dural, konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün karşınızda hem bir il başkanı hem de bir öğretmen çocuğu olarak bulunuyorum. Dolayısıyla eğitim camiasını ve bu camianın yıllardır süregelen sorunlarını yakından bilen biri olarak, bu sorunları çözmek için buradayız. 

Hâlâ, 2024 yılında bu zihniyetle eğitim camiasının sorunlarının çözülemeyeceğini çok net bir şekilde görüyoruz. Günümüzde çocuklarımız hâlâ derslik, kırtasiye malzemeleri ve yemek sıkıntısı yaşıyor. Bu konuda çok önemli bir örnek paylaşmak istiyorum. Hocalarımızdan duyduğum ve beni derinden üzen bir örnek var. Çocuklarımızın karınlarının aç olması nedeniyle derslerine odaklanamadıklarını, motive olamadıklarını ve derslerini anlamakta güçlük çektiklerini söylüyorlar. 2024 Türkiye'sinde bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguluyorum. 

Tabii ki burada sorunları sizler de dile getireceksiniz. Sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum ve şunu belirtmek istiyorum: Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı gümbür gümbür geliyor! Bunu tüm dünyaya, ülkemize ve Zonguldak’a haykırıyoruz. Kendimize güveniyoruz ve adım adım geliyoruz. Eğitimde devrimin ayak sesleri Cumhuriyet Halk Partisi ile duyuluyor. Katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyorum."

ERTUĞRUL: "ATATÜRK DEVRİM VE İLKELERİNE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, konuşmasında şunları söyledi:

"Yirmi yılı aşkın bir süredir devam eden AKP iktidarında, maalesef ülkemizin tüm sistemleri çöküşe sürüklenmiştir. Ekonomiden sağlığa, adaletten güvenliğe, dış politikadan hangi alana bakarsak bakalım, tüm kurumlarımızın içi boşaltılmış durumdadır. Bu sistemler içinde en önemli gördüğüm konu ise eğitim, özellikle de milli eğitimdir. Çünkü ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkeyi gençlere emanet etmiştir. Başka birine değil, gençlere emanet edilmiştir. Geleceğimiz de gençlerin ellerindedir.

Ancak mevcut iktidar, “Ben milli bir eğitim istemiyorum, dindar ve kindar nesiller yetiştirmek istiyorum” dedi. Çocuklarımızı bilime, akla dayalı eğitimden uzaklaştırarak, tarikatların pençesinde büyütmek istediler. Düşünmeyen, sorgulamayan, sadece itaat eden nesiller arzuladılar. Müfredat değişikliklerinden, liyakatsiz atamalara kadar her alanda eğitimin içi boşaltıldı. Eğitime yıllarını veren, ömürlerini adayan öğretmenlerin emekleri yok sayıldı. Sonuç olarak atanamayan öğretmenler, eğitime erişemeyen çocuklar, taşımalı eğitim sorunları ve fırsat eşitsizliği yaşanır hale geldi. Parası olmayan çocuklar için kaliteli eğitimin kapıları kapanmış durumda. Bu durum hepimizi derinden kahrediyor.

Atatürk’ün en önemli sözlerinden biri şudur: “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” Ancak bugün, Milli Eğitim Bakanı mecliste, hepimizin gözlerinin içine baka baka, “İsteseniz de istemeseniz de cemaatlerle ve tarikatlarla yürümeye devam edeceğim” diyerek bilime sırt çevirdiklerini açıkça ilan etmiştir. Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetilemediği apaçık ortadadır.

Bu gidişatı değiştirecek olan, ufukta görünen ve yakında iktidara gelecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Atatürk devrim ve ilkelerine bağlı nesiller yetiştirmek için yeniden yola çıkacağız ve ülkemizi tekrar yarınlara güvenle taşıyacağız. Bu noktada, sayın Genel Başkan Yardımcımız ve Milli Eğitim Bakanımızın bölgemizde eğitim camiasıyla buluşmalarını çok önemli buluyorum ve bu çabalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Şuna da eminim ki, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde, yapılan tahribatları çok kısa sürede geri alacak, ülkemizi yeniden Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yönlendireceğiz. Bunu yapacak bilgiye, inanca ve kararlılığa sahibiz. Yolumuz açık olsun. Hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun."

ERDEM: "BELEDİYE OLARAK İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARIMIZA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ise konuşmasında; "Zonguldak, tarih boyunca eğitimde hep öncü bir şehir olmuştur. Maden ocaklarından üniversite sıralarına kadar her alanda bilgiye, bilime ve eğitime büyük önem veren bir şehir olarak öne çıkmıştır. Ancak bu başarıyı daha da ileri taşımak, eğitimdeki kaliteyi artırmak ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Eğitim, bir toplumun geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, çağın gereklerine uygun bir eğitimle donatmak zorundayız. Bu nedenle, eğitim politikalarının yerelde, bölgede ve ülke genelinde daha katılımcı, daha demokratik ve daha ileri bir yapıya kavuşturulması bugün burada gerçekleştireceğimiz çalışmalar açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bu vesileyle, Zonguldak Belediyesi olarak eğitimin her aşamasında elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğimizi belirtmek isterim. Örneğin, sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burslar vermeyi sürdüreceğiz. Okullarımızın fiziki koşullarını iyileştirmek, çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek için çalışmalarımızı geniş bir yelpazede devam ettireceğiz."

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }