Zonguldak’ta gazeteciler, seslerini duyurmak için Madenci Anıtı önünde bir kez daha toplandı. Gazetecilerin eylemine 2. günde Zonguldak’ın ilçelerinden meslektaşları başta olmak üzere Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de destek verdi.

Tahsin Erdem yine aynı hatayı yaptı! Gazetecilerin kongresinde gazetecileri hedef aldı! Tahsin Erdem yine aynı hatayı yaptı! Gazetecilerin kongresinde gazetecileri hedef aldı!

Ak Parti Zonguldak heyeti Bakan Bayraktar'dan destek istedi! Ak Parti Zonguldak heyeti Bakan Bayraktar'dan destek istedi!

Tahsin Erdem’in daha önce gazetecilere verilen abonelik ücretlerini kesmesi, ZGC ziyareti ve ZGC kongrelerinde şahsı adına yapılan haberler hakkında gazetecileri hedef alması hala unutulmamışken eyleme destek vermesi çelişkili olarak yorumlandı.

Gazetecilerin gelir kaynağı olan kurum aboneliklerini Zonguldak Belediyesi adına durduran Tahsin Erdem tasarruf tedbirleri ve belediyenin borcunu bahane ederken gazetecilerin taleplerini dinlemek ve çözümü konusunda görüşmek yerine sözde desteğe geldi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem gazetecilerin eylemi esnasında yaptığı açıklamada  “Söz konusu basın mensupları olduğu taktirde cümleye yasama, yürütme, yargı dördüncü kuvvet diyoruz. Aslında demokrasinin filizlenmesinde, kamunun bütün denetiminde yapış ve işleyişte haber alma hakkını her türlü olumsuz koşullara rağmen bıkmadan usanmadan bizleri bilgilendiriyorlar. Bu anlamda biz toplum olarak basın çalışanlarının yanlarında olmamız lazımdır. Çünkü bunların olmadığı yerde denetim yoktur. Haber alan bir yerde hiçbir tepki olmaz. Bizim için çok kıymetlisiniz. Siyasiler için çok çok kıymetlisiniz. Tüm kitlelere sizin sayenizde ulaşıyoruz.” ifadelerine yer verirken daha önce gazeteciler için söylediği şeyleri ne çabuk unuttu?

Tahsin Erdem'in eyleme 'oturarak' destek vermesi yerine sorunların çözümü noktasında adımlar atarak resmen destek olması bekleniyor.

Editör: U. G.