ULUSAL

Tarih verildi! Kavurucu sıcaklar geliyor!

Ülke genelinde sıcaklıkların hissedilir derecede olduğu bugünlerde Kurban Bayramı öncesi bir uyarı daha geldi. Prof. Dr. Orhan Şen, yeni bir sıcak hava dalgasının geleceğini belirterek vatandaşları sağlık konusunda uyardı.

Abone Ol
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu (Yozgat ve Sıvas hariç), Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecek ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından önümüzdeki günlerde beklenen hava durumu tahminlerini paylaştı.
Şen’in sosyal medya hesabındaki paylaşımı şu şekilde:
“Haftaya Çarşambadan itibaren Batı bölgelerimize sıcak hava dalgası geliyor. Marmara, İstanbul dahil Ege, Akdeniz, Güneydoğu bölgelerinde aşırı sıcaklık sağlık açısından risk oluşturacak gibi.”
Şen, sıcaklıkların devam edeceğini belirterek; "Bu yaz hep böyle sıcak mı olacak, hiç mi serinlemeyeceğiz demeyin. Çünkü size iyi bir haberim yok! Bu sıcak bitmeyecek. Hatta daha da bastıracak” dedi.
{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }