-ÖZEL HABER-

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Gökçebey’de Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili olarak yıllardır devam eden bürokratik sorunların çözüldüğünü ancak tasarruf paketi nedeni ile projede gecikme olabileceğini açıkladı.

OSB’de yatırım yapmak isteyen sanayiciler ile görüştüklerini ifade eden Demir “Destek beklemeden altyapıyı yapabilirsek 3 yıl kazanacağız” dedi.

Zonguldak'ın kuğu heykelleri şimdi nerede? Zonguldak'ın kuğu heykelleri şimdi nerede?

Z HABER’e özel açıklamada bulunan Başkan Metin Demir şu ifadeleri kullandı:
“Gökçebey OSB Filyos Endüstri bölgemizin, serbest bölgemizin tamamlayıcısı olsun diye planladığımız bir karma OSB biliyorsunuz. Gökçebey Organize Sanayi Bölgemiz de yine Devrek Ticaret Sanayi Odası ile birlikte çalışıyoruz. Bürokrasi tamamen halledildi. Yani kurum görüşleri, araziyle ilgili çalışmalar nihayete kavuştu ve Zonguldak Gökçebey Sanayi Bölgesi yaklaşık 650 dekarlık bir alanda ilan edildi. Sürece bakarsak altyapı çalışmalarına başlamamız lazım. Yani oradaki dolgu faaliyetlerinin, hafriyat faaliyetlerinin evvela yapılması lazım. Devamında yollar, kaldırımlar, arıtma tesisleri, elektrik şebekesi, su tesisatı, doğalgaz tesisatı. Bu çabaya evvela başlamamız lazım. İhale dosyası çalışmaları tamamlandı."

DEVLET DESTEK VERMEYECEK SANAYİCİLER BEKLEYECEK Mİ?

"Malumunuz bakanlık tarafından yeniden açıklanan bir tasarruf gündemi var ülkemizin önünde. Enflasyonla mücadeleyle ilgili. Yeni projelerle ilgili 3 yıllık bir kısıtlama süresi var. Şimdi Gökçebey OSB projemiz bu süreçten biraz etkilenecek gibi. Biz de Gökçebey bölgesinde yatırım yapma niyetinde olan sanayici dostlarımızla çalışmaya başladık. Acaba biz sanayicinin kendi imkanlarıyla, bakanlıktan bir destek beklemeden bu altyapı çalışmalarını yapabilir miyiz? Finanse edebilir miyiz? diye Bunun üzerine çalışıyoruz. Sanayicimiz iştahlı olursa bir an evvel fabrika kurmak için bakanlık imkanları da olmasın. Üç yıl beklemeyelim, biz yapalım derlerse orada daha hızlı bir süreç olacak. Kamu imkanlarıyla altyapı için bir süre beklememiz gerekebilecek.”

Editör: U. G.