GÜNDEM

Termik santrallerin külü deniz yüzeyini kapladı!

Termik santrallerin külü Zonguldak’ta deniz yüzeyini kapladı. Deniz sezonunun başlaması ile karşılaşılan manzara tepki çekti.

Abone Ol

Zonguldak’ın en çok tercih edilen plajlarından biri olan Göbü Sahili’nde deniz yüzeyindeki kirlilik dikkat çekti. Bölgedeki vatandaşlar kirliliğin sebebinin su üzerinde toplanan kül olduğunu ifade etti.

Z HABER’e ulaşan vatandaşlar denize girmek için geldikleri sahilde bu tip manzaralarla karşılaştıklarını belirterek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü başta olmak üzere yetkililere seslendi.

Vatandaşlar yaşanan durum karşısında Z HABER aracılığı ile; “Bölgede bir sürü termik santral var. Bunların atıkları hani toplanıyordu. Kül barajı vardı ne oldu? Kullanılıyorsa bu atıklar neden denizde, orada toplanması gerekmiyor mu? Bunların içinde kimyasal atıklar var. Denize girmek ne kadar güvenli? Yapılan analizler ne kadar doğru bilmiyoruz. Denetimlerin artmasını atıkları usulsüz bir şekilde denize bırakanların tespit edilmesini istiyoruz.” dedi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }