Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesinin ardından açıklama yaptı.

Topaloğlu; “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Vatandaşın dayanma gücü kalmamıştır. Bu politikalardan vazgeçin. Emeklinin emekçinin satın alma gücünü artırın” diyerek tepki gösterdi.

Topaloğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“HÜKÜMETİ KUTLUYORUZ!

TÜM EMEKLİLİLERİ. ASGARİ ÜCRETLİLERİ YOKSULLUKTA BİRLEŞTİRDİ.

Evet ülkeyi 22 yıldır yöneten iktidar. Hepimizi açlığa yoksulluğa iterek. Bir kez daha sermayenin egemenlerin iktidarı olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Bugün ülkeyi yönetenler utanma duygusunu kaybetmiştir.

“ZENGİNİ DAHA ZENGİN FAKİRİ DAHA FAKİR YAPAN SİSTEM”

22 yılda zengini daha zengin fakir daha fakir yapan bir sistem düzen kurulmuştur. En son emeklilere reva görülen komik zam. Diğer yandan pas geçilen asgari ücretli bizleri artık gerçekten canından bezdirmiştir.

Emekli zammı gündeme geldiğinde bütçe dengelerinden söz eden iktidar. Zenginin vergi borcunu silerken. Kamu bankalarından rant aktarırken hiç bütçe dengeleri akıllarına gelmiyor.

 “BİZLERE YOKSULLUĞU YAŞATIYORLAR”

Burada bizleri asıl üzen şeyin kendilerini dini ve milli değerlere çok bağlı olduklarını ifade eden bugünkü iktidar sahipleri bu duyguların arkasına saklanarak bize bu yoksulluğu yaşatmaktadırlar.

Bir diğer konu ise kendi üyelerinin aidatlarıyla geçinen sendikacıların bu konuda seslerinin çıkmaması çok acı.

Ertuğrul; "Bölgede yatırım yapılacaksa o bölgede yaşayan insanların onayı alınmalıdır" Ertuğrul; "Bölgede yatırım yapılacaksa o bölgede yaşayan insanların onayı alınmalıdır"

Evet,22 yıldır ülkeyi yöneten zihniyetin kullanım ömrü dolmuştur. Bugün acilen bir hükümet değişikliğine ihtiyaç vardır.

Biz tüketici örgütü olarak, Bir kez daha ülkeyi yönetenleri uyarıyoruz.

Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Vatandaşın dayanma gücü kalmamıştır.

Bu politikalardan vazgeçin. Emeklinin emekçinin satın alma gücünü artırın.”

Editör: Şeyma Kaya