Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda kuradan çıkan isimler sağlık kontrolünde elendi. Onlarca işçi adayı TTK’ya karşı dava açtı. Dava sürecinde işçi alımı ve yedek listenin çağrılması durduruldu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinin yeraltı işyerlerinde “Pano-ayak üretim işçiliği” sanatında çalıştırılmak üzere 2 bin işçi alımı için kura çekilmişti.

Zonguldak’tan bin 500, Bartın’dan 400 ve Yenice’den 100 olmak üzere toplam 2000 yeraltı maden işçisi için 34 bin kişi başvuruda bulunmuştu.

Aynı zamanda asli listenin yanı sıra Zonguldak’tan 750 Bartın’dan 200 Yenice’den 50 olmak üzere ikinci bir kura daha çekilmişti.

Başvurularını yapmayan, güvenlik soruşturmasında ve sağlık kontrollerinden kalan adaylar için yedek listeden alımlar başlamıştı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN KALANLAR DAVA AÇTI!

TTK kurasında asil listeden işe girmeye hak kazanan adayların bir çoğu sağlık raporunda elendi. Kimisi için geçmişte kullandığı psikiyatrik ilaçlar eleme sebebi gösterilirken kimisinin bedensel olarak yer altında çalışmaya uygun olmadığı kanaatine varıldı.

Geçmişte kullandığı ilaçların şuan salığına veya psikolojisine engel olmadığını belirten onlarca aday TTK’ya itirazda bulundu.

Mahkeme işçilerin farklı hastanelerde yeniden kontrole girmesi gerektiğine kanaat getirdi. Öte yandan bazı işçilerin sağlık kontrolü devam ettiği için mahkeme nihai kararını açıklamadı.

Adayların işe girmeye yeniden hak kazanıp kazanmayacağı merak edilirken dava sürecinde yedek işçilerin çağrılması da durduruldu.

TUSAŞ saldırısında son dakika! Şehit ve yaralı sayısı belli oldu! TUSAŞ saldırısında son dakika! Şehit ve yaralı sayısı belli oldu!

Şuana kadar bin 600'e yakın işçi alımı yapıldığı kararın açıklanmasının ardından TTK 2 bin işçi alımına devam edileceği belirtildi.

Editör: U. G.