Çağlayan, "19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum" Çağlayan, "19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum"
Zonguldak’ta yeni yapılan ve planlama hataları nedeniyle otoparksız kalan hastane binası sonrasında yıkılmak istenen tarihi Kız Meslek Lisesi binası için deprem güçlendirmesi süreci başlatılmıştı. 
Zonguldak Fener’de bulunan Zonguldak Ticaret Meslek Lisesi’nin mezuniyet buluşmasında Kız Meslek Lisesi’ni hedef alan sözlere Kız Meslek Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Tülin Papila sert dille yanıt verdi.
Okulumuz Hakkında - Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İŞTE O AÇIKLAMA. TÜLİN PAPİLA NE DEDİ?
“01 Haziran 2024 cumartesi günü Karaelmas MTAL binasında yapılan Zonguldak Ticaret Lisesi Mezunları Pilav gününde gerçekleşen ve basın yoluyla paylaşılan talihsiz ve üslupsuz bir konuşma üzerine bu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur.
Bilindiği üzere okulların seneler içerisindeki mezunlarının bir birinden kopmaması, kaynaşma ve özellikle mezun oldukları okullarla yardımlaşma sergilenmesi için faaliyet yürüten mezunlar derneklerinin pilav günü vb. özel günleri olmaktadır. Birçok okulda bu özel günler mezunlarla okuyan öğrencileri bir araya getirmek için fırsat olarak görülür. Mezunlar ile aktif öğrencilerin kaynaşmasının hedeflendiği bu günlerde pek tabi ki okulların mevcut sorunları ile ilgili hususlara da değinilmektedir.
AMACINI VE YETKİSİNİ AŞAN TALİHSİZ AÇIKLAMA
Ancak; güncel sorunlarla ilgili sorunların çözümünde aktif olarak eğitim camiası ve okul aile birliği temsilcilerinin aktif olması gerekirken bazı bilgi eksikliklerinin de olduğunu öğrendiğim hususlarda hatibin yapmış olduğu konuşmayı amacını ve yetkisini aşan talihsiz ve üslupsuz bir açıklama olarak görüyorum. Unutmayalım ki yapılan her açıklamadan mevcut öğrenciler ve aileleri etkilenmektedirler. Özellikle mesleki eğitimden mezun olarak yıllarını eğitime adamış kimseler daha çok etkilenmektedirler. Pilav günündeki talihsiz ve üslupsuz bu açıklamayı uygun bulmuyor ve konuşmacıya geri iade ediyorum.Zonguldak Kız Meslek Lisesi, artık kültür varlığı
NEDEN TİCARET LİSESİ NEDEN İKİLİ ÖĞRETİM
1942 yılında Ankara’daki Kız Meslek Lisesi ile aynı yıl açılan Zonguldak Kız Meslek Lisesi, 82 yılda birçok mezun vermiş ve kız çocuklarının hayatına dokunmuştur. Yapmış olduğu çalışmalar ve binası ile Zonguldak’ta Kültür Varlığı görülerek koruma altına alınmıştır. Ülkemizin deprem ülkesi olması münasebetiyle ilimizde yapılan incelemeler neticesi birçok okul gibi Kız Meslek Lisesi binası da güçlendirme kapsamına alınmış olup 2022 yılı Eylül ayında Valilik Kararı ile Karaelmas MTAL (Ticaret Lisesi) binasına ikili eğitim yapmak üzere taşınmıştır. Merkez, Kozlu ve Kilimli’den okula öğrenciler geldiğinden ve Karaelmas MTAL (Ticaret Lisesi) binasının merkezde olmasının velileri ve öğrencileri en az olumsuz etkisi olacağı düşünüldüğünden seçildiğini düşünmekteyim. Yani iki yıl önce Kız Meslek Lisesi camiası şu okula geçelim dememiş belirtilen durumun etkisi bu durum gerçekleşmiştir.
GÜÇLENDİRME BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI
2022 yılında Karaelmas MTAL (Ticaret Lisesi) binasına geçtiğimizden bu güne deprem güçlendirme çalışmalarının sürdüğü ve son aşamaya doğru gelindiği çeşitli platformlarda bizlere bahsedilmektedir. Kız Meslek Lisesi Mezunları olarak bizlerin yetkililerden yegâne talebimiz sıfırdan yapılmayacak sadece güçlendirmesi yapılacak binamızın bir an evvel güçlendirme çalışmalarının tamamlanarak öğrencilerimizin kendi okullarına dönmesinin sağlanmasıdır. Biz ne yalı nede arka mahalle istemiyoruz. Mevcut okulumuzun güçlendirmesinin yapılarak tamamlanmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin atölyelerine ve eğitimlerine kavuşmasını istiyoruz. 
Zonguldak Kız Meslek Lisesi kültür varlığı olarak tescillendi | soL haber
TİCARET LİSELİLER BU KIZ ÇOCUKLARINI ÖTEKİLEŞTİRMEYİN
Konuşmacının yaptığı talihsiz ve üslupsuz bu açıklamadaki gibi şu okulu oraya verelim bunu buraya verelim gibi yetkimizi aşan konularda hadsizlik yapmak istemiyorum. Bu konuların yetkilileri bellidir. Bu kurumlar görevlerini yapacaklardır. Ancak, okulun güçlendirme çalışmaları tamamlanana kadar okula Merkez, Kozlu ve Kilimli’den öğrenciler geldiği de düşünülerek merkez bir okulda Kız Meslek Lisesinin eğitim çalışmalarını sürdürmesini istiyoruz. Aklıselim Ticaret Liselilerin şunu bilmesini isterim bu çocuklar hepimizin özellikle kız çocuklarını ötekileştirmeyin lütfen. Yarın aynı bina kontrolleri yapılırken istemeyiz ama Karaelmas MTAL (Ticaret Lisesi) binasına yıkım raporu düzenlenirse ne yapacaksınız. Bizim ne yapacağımızı sizlere söyleyim o zaman, güçlendirme çalışmaları bitip kendi okulumuza döndüğümüzde Kız Meslek Lisesi, geleceğimiz olan tüm gençleri okulumuzda verilecek kararlar doğrultusunda seve seve ağırlayacaktır.
"NE YALI, NE ARKA MAHALLE SADECE YAYLA MTAL’E Kamuoyuna saygıyla duyurulur”
Editör: Bekir Ekici