GÜNDEM

"Türk genci vatanında ölürken Gazze yardımını cebinizden yapın!"

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul "yabancı hastaların hastane masraflarının hükümet tarafından karşılanması" paylaşımına gelen tepkilere yanıt verdi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’un, Resmi Gazete'de yayınlanan "yabancı hastaların hastane masraflarının hükümet tarafından karşılanması" paylaşımına Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden ve Ak Partili Milletvekillerinden tepki geldi.

Ertuğrul'un paylaşımına, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir yanıt vererek:

"Böyle bir çarpıtma ancak insanlıktan nasibini almayan birinden beklenir. Allah size merhamet duygusu nasip eylesin. Gazzeden getirilen yaralı çocukların, tedavisinin Türkiye’de yapılması zoruna mı gidiyor?

Allah devletimize zeval vermesin. İnsanlık merhamet üzerine kuruludur” dedi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) yapılan açıklamada ise "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Yabancı uyruklu ayakta tedavi olan hastaların sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderleri Sağlık Bakanlığı’nca ödenecek.' iddiası doğru değildir" denildi.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ‘Yabancı uyruklu ayakta tedavi olan hastaların sağlık hizmeti, ilaç, tıbbi cihaz, ortez-protez ve diğer malzemelerin giderleri Sağlık Bakanlığı’nca ödenecek.’ iddiası doğru değildir. İddiaya konu 8438 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının, kamuoyuna yansıtıldığı gibi ülkemizdeki mülteci ya da geçici koruma altındaki kişilerle bir ilgisi yoktur. Kararda geçen hasta grubu, insani yardım konusunda Dışişleri Bakanlığımız koordinasyonunda başta Filistin olmak üzere savaş ve afetlerin yaşandığı bölgelerden ülkemize getirilerek tedavileri sağlanan mağdurları kapsamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Bu açıklamaların ardından Milletvekili Eylem Ertuğrul yeni bir açıklama yaparak Türk gençlerinin 3. Sınıf insan muamalesi görmesine tepki göstererek  “? Mesele çocuksa, bu memlekette onlarca çocuk var ailesi tedavi masrafını karşılayamadığı için ölen. Mazlumun elbette yanındayız! Ancak Türk milletini öz yurdunda yetim hale getiremezsiniz!” dedi.

Ertuğrul’un son paylaşımı şu şekilde:
"Kendi vatandaşına kendi memleketinde 3. sınıf insan mualemesi gördürmek hangi insanlığa, hangi dine, hangi inanca sığıyor? Bu vatanı korumak için teröristlerle girdiği çatışmada 16 silah arkadaşını şehit verip Gazi olan askerimizin protez bacağına haciz geliyor. Vatandaş yıllarca çalışıp SGK primi ödüyor, hasta olduğunda hasbelkader randevu bulup devlet hastanesine gitse, muayene ücreti farkı, ilaç katılım bedeli derken hastalıkları ayakta geçiriyor ya da yavaş yavaş ölüyor. Askere giden Türk milleti, her mal ve hizmete 2 katı vergi ödeyen Türk milleti. Gazzeli çocuklar diyorsun, kararda çocuktan bahsetmiyor ama mesele çocuksa, Türk çocuğu üniversitede okuyor, 25’ine gelince vergisini verdiği, askerliğini yaptığı devleti hiçbir sağlık masrafını karşılamıyor! Üstüne bir de GSS primini ödeyemediği için haciz tehditliyle karşılaşıyor! Hangisini sayalım? Mesele çocuksa, bu memlekette onlarca çocuk var ailesi tedavi masrafını karşılayamadığı için ölen. Mazlumun elbette yanındayız! Ancak Türk milletini öz yurdunda yetim hale getiremezsiniz! Türk milletine gelince kamuda tasarruf deyip dışarıya kaynakları seferber edemezsiniz! Tarhana çorbasından, maklubeye, ejder meyvesine hatta ıstakoza terfi edeceğinize cebinizden karşılayın da bizim de zorumuza gitmesin! Çok sevdiğiniz Ortadoğu’ya iyilik yapacaksanız kendi cebinizden yapın Türk milletinin sırtından kurban kesmeyin!"

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }