Yeniçağ Gazetesinden Ümit Karadağ’ın haberine göre, Çaycuma Başsavcısı Yavuz Cengiz, iddiaya göre avukat sevgilisinin eski sevgililerini kıskançlık nedeniyle gözaltına aldırdı. Başsavcı Yavuz Cengiz, avukat sevgilisinin aralarında avukat ve askerin de bulunduğu 5 eski sevgilisini kendi adına Instagram hesabı açtıklarını iddia ederek; “Kişisel verilerin hukuksuz bir şekilde ele geçirilmesi” nedeniyle gözaltına aldırdı.

Ak Parti Zonguldak Teşkilatı'ndan Bakan Ersoy'a ziyaret! Ak Parti Zonguldak Teşkilatı'ndan Bakan Ersoy'a ziyaret!

 “24 SAAT GEÇMEDEN SERBEST BIRAKILDI”

Gözaltına alınan kişilerin telefon ve bilgisayarlarında inceleme yapıldı. Soruşturmada ismi geçen Zonguldak Barosu’na kayıtlı Avukat Ömer Uras Kayahan 24 saat geçmeden serbest bırakıldı. Avukat Emrah Özmekik’in ofisinde çalışan bir personelin de ismi soruşturmada geçiyordu. Personelin ofisteki bilgisayarı incelendi, o da serbest bırakıldı. Özmekik, isminin soruşturmada geçmediğini, konunun personeliyle ilgili olduğunu vurguladı.

“KEYFİ BİR SORUŞTURMA ”

Hem yanında çalışan personelde hem de meslektaşı Ömer Uras Kayahan’a ait incelenen telefon ve bilgisayarlarda herhangi bir suç unsura rastlanmadığını söyleyen Avukat Özmekik, iki ismin de aynı gün serbest bırakıldıklarını belirtti. Konuyla ilgili Zonguldak'tan konuşan kaynaklar, Başsavcı Cengiz'in kıskançlık nedeniyle 'keyfi bir soruşturma' yürüttüğünü ileri sürdü.

“AÇIKLAMA YAPAMAM”

Çaycuma Başsavcısı Yavuz Cengiz hakkındaki iddialarla ilgili, “Bu konuda açıklama yapamam, İl Başsavcımız konuyu yakından takip ediyor. O açıklama yapabilir” dedi.

Editör: Şeyma Kaya