UEFA ve UEFA Foundation for Children, Pazartesi günü Türkiye ve Suriye'de meydana gelen iki yıkıcı depremin mağdurlarına yardım eden geniş çaplı insani yardım operasyonunu desteklemek üzere ilk etapta 200.000 Euro bağışta bulundu.

UEFA, aynı zamanda 150 bin Euro da Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bağışladı. Vakıf ise, Türkiye ve Suriye'nin güneyinde afet müdahalesinin ön saflarında çalışan iki sivil toplum kuruluşu olan Bonyan Organization ve Tiafi'ye (Team international Assistance for Integration) 50.000 Euro taahhüt etti.

UEFA ayrıca bu sezon Haziran ayında İstanbul'da düzenlenecek olan Şampiyonlar Ligi Final haftasında ek bağış toplama etkinlikleri düzenlemeyi de planlıyor.

Öte yandan Avrupa futbolunun Türkiye ve Suriye'ye verdiği desteğin bir başka göstergesi olarak ise UEFA, önümüzdeki hafta tüm kulüp müsabakalarında başlama vuruşundan önce depremzedelere saygı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Johnson & Johnson, 1 milyon dolar yardım sağlayacak

ABD'li ilaç şirketi Johnson & Johnson, Kahramanmaraş'ta merkezli yaşanan deprem sebebiyle 1 milyon dolar yardımda bulunacak.

Şirket, yapacağı bağışı, afet yardımı çabalarını desteklemek için Uluslararası Tıp Derneği (IMC) ve Uluslararası Kurtarma Komitesine (IRC) aktaracak. Yapılan açıklamada aynı zamanda şirketin, Türkiye'deki kurtarma çabalarına acil destek için afet yardımı kuruluşu "Direct Relief"e fon bağışlayacağı da kaydedildi.

Johnson & Johnson, maddi yardımın yanında afet bölgesine; termal battaniye, hijyen ürünleri, cerrahi dikişler, yara örtüleri ve diğer tıbbi ürünler dahil olmak üzere acil ihtiyaç duyulan diğer malzemeleri sağlamak için de çalışacak.