Eski CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Demirtaş; “30 Ağustos, ülkemizin geleceğine giden yolda atılmış en önemli adımlardan biri olarak, Cumhuriyetimizin temellerinin atılmasında kilit rol oynamıştır” dedi.

Demirtaş’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı şu şekilde:

Çağlayan, "19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum" Çağlayan, "19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum"

“ZAFER, ‘ZAFER BENİMDİR’ DİYEBİLENLERİNDİR                                           

Büyük Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan umut dolu süreç, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi ile taçlandırılmıştır. Atatürk, Büyük Taarruzun ve 30 Ağustos Zaferi'nin önemini, ‘Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subay ve komuta hey'etinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklâl düşüncesinin ölümsüz bir âbidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evlâdı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.’ sözüyle dile getirmiştir.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile elde edilen bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda milletimizin emperyalistlere karşı azim ve kararlılıkla yürüttüğü kurtuluş mücadelesinin de bir simgesidir ve mazlum halklara da örnek olmuştur. 30 Ağustos, ülkemizin geleceğine giden yolda atılmış en önemli adımlardan biri olarak, Cumhuriyetimizin temellerinin atılmasında kilit rol oynamıştır.

Büyük zafer’in 102. yılında bağımsızlığımızı ve bir devlet olmamızı sağlayan 30 Ağustos Zafer’ini bize armağan eden başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kahraman ordumuzu, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun!”

Editör: Şeyma Kaya