GÜNDEM

Ünlü isimler İsrail'e tepki yağdırdı!

Dünya günlerdir İsrail-Filistin arasında yaşananları konuşuyor. Özellikle çocukların kanlar içindeki fotoğrafları milyonların kalbine hançer gibi saplanırken, ünlü isimler de İsrail'e olan tepkisini sosyal medyadan dile getirdi.

Abone Ol

İsrail-Filistin çatışmaları şiddetini artırarak 13. gününde devam ediyor. İsrail'in Gazze'deki hastaneyi bombalamasının ardından en az 471 kişi hayatını kaybetti. Sanat camiasının tanınan isimleri de İsrail'in Gazze'deki sivilleri hedef almasına sessiz kalmadı. Ünlü isimlerden İsral'e tepki yağdı... 

İşte ünlü isimlerin Gazze paylaşımları...

FAHRİYE EVCEN

Fahriye Evcen paylaşımında "Savaşın her yolunu kınıyoruz fakat hastane bombalamak gelinen son noktadır. Bu insanlığa sığmaz" cümlelerine yer verdi.

SİNAN ALBAYRAK

Oyuncu Sinan Albayrak, Instagram hesabından yaptığı yayında sanatçıların Filistinlilerin yaşadıklarına sessiz kaldığını belirterek, "Neyi bekliyoruz. İstanbul ayağa kalkmadığı sürece dünya ayağa kalkmaz. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Neyin korkusunu yaşıyoruz. Gazze yanındayız, Filistin yanındayız. Bu bizim meselemiz" dedi.

SERENAY SARIKAYA

Serenay Sarıkaya da tepkisini "Bu akıl almaz vahşet nasıl durdurulacak! Bu insanlık dışı kıyıma nasıl son verilecek! Yeter" sözleriyle dile getirdi.

YILMAZ ERDOĞAN

Yönetmen, senarist ve oyuncu Yılmaz Erdoğan, "Hastanedeki masum insanların, çocukların hayatlarına son veren bu saldırıyı şiddetle kınıyor, insanlık adına utanç duyuyorum" ifadesini kullandı.

ŞAHAN GÖKBAKAR

Komedyen, oyuncu ve yapımcı Şahan Gökbakar, "Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak... Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

PELİN AKİL

Oyuncu Pelin Akil, "Özellikle hastaneyi hedef almak ne demek? Bu bir insanlık suçudur. Masumlardan, çocuklardan, yaşam mücadelesi veren insanlardan çekin artık elinizi, yeter" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

MELEK BAYKAL

Oyuncu Melek Baykal, "Bir yerde savaş varsa, orada ölen yalnız günahsız çocuklar değildir. Vicdandır, merhamettir, sevgidir, empatidir, hayallerdir. Filistin dualarımız seninle" paylaşımında bulundu.

BURAK ÖZÇİVİT

Burak Özçivit, "Savaşa Hayır" etiketiyle, "Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor" ifadelerini kullandı.

SİNEM KOBAL

Oyuncu Sinem Kobal, paylaşımında "Savaşın her türlüsünü kınıyoruz. Hele ki bu yapılanlar, bu zalimlik acilen son bulmalı" dedi.

PINAR DENİZ

 "Bakamıyorum! Kalbim acıyor, bakamıyorum. Elden hiçbir şeyin gelmemesi korkunç hissettiriyor. Dünya bu zulme neden susuyor?"

BERGÜZAR KOREL

"Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım" ifadelerini kullandı.

EZGİ MOLA

 "Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak" 

OKTAY KAYNARCA

"Bütün dünyanın bu katliama karşı koyması şarttır. Acil barış inşa edilmelidir."

GONCA VUSLATERİ

Dünya bu öfkeyi durdurmalı! Çocuk ölümlerini normalleştiremezsiniz! Masum insanların ölümlerini görmezden gelemezsiniz!
 

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }