Alaplı’da altın madeni aramak için ruhsat izni aldığı iddia edilen Mavera Maden şirketine bölge halkının tepkileri çığ gibi büyüdü. Çevreciler, ilçede aranacak “altın madeni rezervi konusunda, “Altın ararız, petrol de ararız, kimseden izin alacak değiliz" diyen Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’na açık mektup yazdı.

Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu’na yazdığı açık mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Valim;

Zonguldak Adliyesi önünde gergin anlar! “Yakarak mı ekmek veriyorsunuz?” Zonguldak Adliyesi önünde gergin anlar! “Yakarak mı ekmek veriyorsunuz?”

‘Herkes işine baksın. Altına ararız, petrolde ararız, kimseden izin alacak değiliz’ demişsiniz. Doğrudur izin almanıza gerek yok. Ama o bölgelerde yaşayan insanların hassasiyetini sıkıntılarını dertlerini çözmekte sizlerin sorumluluğunda değil mi? Neden bu izinler alınmadan bölge halkı bilgilendirilmemiştir? Neden emir vaki yapılıyor? İnsanlarımıza gerekli aydınlatma, bilgilendirme neden yapılmıyor? Daha çok yakında altın arama sahasına insanlarımız toprak altında kalarak yaşamlarını yitirmişlerdir. Bu ölen vatandaşlarımızın acısı hissedilmiş midir? Bu alanda arama sırasında çıkacak, binlerce ton toprak ne olacak, nereye nakledilecektir? Su kaynaklarına zararı ne olacaktır? Denizin kirlenmesine neden olacak mıdır? Hangi altın arama madeni çevre kirliliğine doğa  katliamına neden olmamıştır? Ayrıca bölge halkının sorunlarını, sıkıntılarını dinleyip çözmek sizin sorumluluğunuzda değil mi? Herkes işini yapacaksa çevrecilerde halkta işini yapacaktır. Şundan emin olun ki halkın istemediği hiçbir şeyin hayrı olmayacaktır.“

Editör: Şeyma Kaya