GÜNDEM

Varagel projesi unutuldu mu? Çalışmalarda son durum!

1880'li yıllarda inşa edildiği tahmin edilen ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait raylı sistem varagelin  tanıtımı yapılarak turizme kazandırılmaya çalışılıyor.

Abone Ol

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Kandilli mevkiinde bulunan 9,7 hektarlık orman alanın içinde bulunan ve kaynaklara göre 130 yıl önce inşa edilen raylı sistemin turizme kazandırması amaçlanıyor.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı ziyaretin ardından bir kez daha Kandilli Beldesi’nde bulunan, 1848 yıllarında kömürün ilk üretildiği yerlerden Aşağı Kandilli Tarihi Endüstri Kompleksi ile Osmanlı döneminde yapılan ve deniz kenarına inmekte kullanılan varagel alanının turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz ile İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’den bilgi aldı.

İnceleme gezisine Kaymakam Mehmet Yapıcı, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Kandilli Belediye Başkanı Osman Çakmakoğlu, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü Ayhan Yalçın ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }