GÜNDEM

Vatandaştan bayram tepkisi! 100. yıla yakışmadı!

Cumhuriyetin 100. Yılı ve 29 Ekim kutlamaları kapsamında tören alanına alınmayan vatandaşlar “Böyle bayram olmaz. 100. Yıla yakıştıramadık” dedi.

Abone Ol

Loading...

Zonguldak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve C umhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Madenci Anıtı önünde tören ve kortej düzenlendi.

Tören alanına alınmayan vatandaşlar polis barikatı nedeni ile etkinlikleri izleyemediğini belirterek protestoda bulundu. Zaman zaman polis müdahalesi ile sakinleştilen kalabalık korteji coşku ile izledi.

Vatandaşlar Cumhuriyetin 100. Yılında sade bir tören ile kutlama olmasını doğru bulmadıklarını belirterek “Alan dar barikat kurmuşlar içeriye giremiyoruz. Çocuklarımızla bayram coşkusunu yaşamak için geldik. Ne bir tören var nede töreni izleyebilen. 100. Yıl etkinlikleri stadyumda yapılabilirdi. Bu etkinlik Cumhuriyetin 100. Yılına yakışmadı. Eskiden çok daha coşkuluydu” dedi.

Öte yandan Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin hafta boyunca devam ettiği belirtilirken fener alayı etkinliklerine tüm vatandaşların katılımının beklendiği ifade edildi.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }