SAĞLIK

Yaşlanma Karşıtı 5 Mucizevi Besin

Abone Ol

Yaşlanmayla mücadele eden bazı yiyecekleri tüketerek cildinizin gençliğini ve pürüzsüzlüğünü korumaya yardımcı olabilirsiniz. Bu gıdalar kırışıklıkların ve diğer yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmaya çalışarak daha genç ve çekici görünmenizi sağlar. Yaşlanmayla mücadele eden gıdalar, cildi çeşitli hasarlardan korumaya yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir.

Bu gıdalar aynı zamanda cildin sağlıklı işleyişi için gerekli olan vitamin ve mineralleri de içerir. Bu gıdaları tüketerek cildinizin doğal güzelliğini korumaya yardımcı olabilir, kırışıklıkların ve diğer yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını önleyebilirsiniz. Sizler için yaşlanma karşıtı 5 mucizevi besini derledik.

1- Su

Her su yudumunda cilt tazelenir ve çok daha sağlıklı olmanızı sağlar. Su ayrıca yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olarak hücrelerin pürüzsüz ve genç görünmesini mümkün kılar. Yeterince su içerek cildinizin nemli, sağlıklı ve parlak bir görünüme sahip olmasına yardımcı olursunuz. Ayrıca su, yaşlanma belirtilerinin tedavisine yardımcı olarak hücrelerin pürüzsüz ve genç görünümesinde son derece etkilidir. Cildinizi desteklemek için her gün bol su içtiğinizden emin olun!

2- Zeytinyağı

Zeytinyağı pek çok faydalı yağ asidi içeren, cilt kusurlarını gideren, cildi canlandıran ve gençleştiren, pürüzlü görünümü en aza indiren faydalı bir yağdır. Ayrıca, zeytinyağı olan E ve C vitaminleri ve polifenoller içerir.

3- Avokado

Avokado kuru ciltler için harika bir doğal ilaçtır çünkü cildi gençleştirmeye ve genç tutmaya yardımcı olan E vitaminleri açısından zengindir. Avokado ayrıca vücudu doş etkenlere karşı koruyan maddeleri içerir. İçeriğindeki oleik asit lifleri yağlar gibi cildi yumuşatmaya ve elastikleştirmeye yardımcı olur.

4- Nar

Nar cilt bakımı için mükemmel bir meyvedir çünkü yüksek kapasitede C vitamini içerir. Bu vitamin, noktaların ve koyu bölgelerin görünümünde dahil olmak üzere aralarındaki olumsuz etkilerin hepsi yardımcı olur. Ayrıca nar, ciltteki kolajenin korunmasına destek olarak hücrelerin genç görünümlerini sağlar.

5- Ispanak

Ispanak, sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, E ve K vitaminleri açısından zengin bir kaynaktır. Ispanaktaki lutein içeriği güneş hasalarından korur ve yayılmasını engeller, bu da onu mükemmel bir yaşlanma karşıtı gıda konumuna getirir.

Bu içeriğimizdeki ana fikir, belirli gıdaların yaşlanmayı geciktirici etkilere sahip olabileceğidir. Bu besinler vitamin ve mineral açısından zengindir. Ayrıca birçok iyileştirici ve yenileyici özelliklere sahiptir. En sık kullanılan yaşlanma karşıtı gıdalardan bazıları, meyve ve sebzeler gibi antioksidan oranı yüksek olanlardır. Ayrıca, antioksidanlar dış etkenlerle savaşarak yaşlanmayı engellemeye yardımcı olabilir. Diğer yaşlanma düşman organizmalar arasında baharatlar gibi antienflamatuar özellikleri yüksek olanlar yer alır.

Diğer Tavsiyeler

Cilt, adeta bakteri, virüs ve diğer dış etkenlere karşı bariyer görevi yapar. Bunun yanında bedenin ilk savunma hattını oluşturur. Cildimiz, hava kirliliği veya güneş ışığı gibi çevresel etkenlere karşı büyük bir mücadele verir. Bu eşsiz mücadele esnasında mutlaka iyi beslenmesi gerekir. Düzensiz beslenmekten mutlaka uzak durmalısınız. Vitamin ve antioksidan yönünden yetersiz oranda beslenme, zaman içinde kırışıklık, sarkma ve solgun görünüme neden olabilmektedir

Eğer kötü ve düzensiz bir şekilde besleniyorsanız vücutta hücrelere zarar veren serbest radikal adı verilen maddelerin oluşmasına neden olabilirsiniz. Serbest radikaller vücudumuzda bulunan diğer hücrelerle beraber cilt hücrelerinin yapısını bozar. Dolayısıyla cildiniz sağlıksız gözükür. Vücumuzda yer alan antioksidanlar, serbest radikallerle savaşıp hücrelere zarar vermesini önler. Antioksidan açısından zengin bir beslenme düzenine geçerek, erken yaşlanmanın önüne geçebilirsiniz. Bu sayede sağlıklı ve ışıldayan bir cilde sahip olmak da mümkün hale geliyor.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }