Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın bazı özelleştirmelerle ilgili 2017 yılında gerçekleştirilen 'Türk lirasına dönüşüm işlemleri’nde kamu zararı oluştuğuna yönelik paylaşımlarına yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz da sosyal medya hesabından Bakanlık açıklamasını alıntılayarak "Madem öyle AK Parti tarzı Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan döviz garantili projelerde Hazinenin şirketlere yaptığı ödemeleri de dönsenize TL’ye!" dedi.

“BAKANLIK YETKİLİLERİ KAMUOYUNA YANILTICI BİLGİLER VERMEYİ SÜRDÜRÜYOR”

Yavuzyılmaz'ın açıklaması şu şekilde:

Ak Partili meclis üyesi feci kazada hayatını kaybetti! Ak Partili meclis üyesi feci kazada hayatını kaybetti!

"Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri kamuoyuna yanıltıcı bilgiler vermeyi sürdürüyor. Bakanlık açıklama yaparak; Resmi belgeleriyle gündeme getirdiğim özelleşen birçok elektrik dağıtım şirketi ve termik santralin devlete olan ABD Doları cinsinden özelleştirme borçlarının TL’ye çevrilmesiyle ilgili olarak ‘bir zarar oluşmadı’ demiş. Madem öyle AK Parti tarzı Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan döviz garantili projelerde Hazinenin şirketlere yaptığı ödemeleri de dönsenize TL’ye!"

 MEHMET ŞİMŞEK'TEN “ÖZELLEŞTİRME” SAVUNMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, Yavuzyılmaz'ın bazı özelleştirmelerle ilgili kamu zararı oluştuğuna yönelik paylaşımlarına tepki göstererek; "Programımızın olumlu sonuçlarını aldığımız bu dönemde iftira siyasetinin dozu her geçen gün artmaktadır" ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından Yavuzyılmaz'a şunları söyledi:

"2017 yılında 683 sayılı KHK kapsamında başvuran tüm şirketlerin istisnasız faydalandığı, Sayıştay denetimiyle herhangi bir kamu zararı olmadığı raporlarla tespit edilen uygulama çarpıtılarak yeniden gündeme taşınmıştır. Kanunlara uygun ve herkese eşit uygulanan bu imkanın kamuoyunu yanıltmak amacıyla sunulmasını doğru bulmuyoruz. Biliyoruz ki vatandaşımız nezdinde bu tür çarpıtma siyasetinin yeri yoktur."

 KEMERKÖY TERMİK SANTRALİ ÖZELLEŞTİRMESİ: KAMU ZARARI 18,5 MİLYAR TL

Deniz Yavuzyılmaz, X hesabındaki paylaşımda AKP’nin Yeniköy, Kemerköy termik santrallerini özelleştirmeyle devralan IC İçtaş ve Limak’ın özelleştirme borçlarını dolardan TL’ye çevirip altı taksite böldüğünü yazdı.

Yavuzyılmaz; “TL’ye çevrilince şirketlerin Hazine’ye ödediği tutarın dolar karşılığı: 726 milyon 163 bin 621 dolar. Fark: 566 milyon 690 bin 160 dolar Güncel kurla kamu zararı: 18 milyar 655 milyon 440 bin TL!" dedi.

Öte yandan Yavuzyılmaz, 2017’de imzalanan kararda dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de imzasının bulunduğunu söyledi.