Zonguldak Spor Basket 67 Kulübü Başkanı Kanat Tan’ın çağrılarına yanıt gelmemesi nedeni süper lige yükselen takımımız ligden çekilme tehlikesi ile karşı karşıya.

Kanat Tan’ın, takımın borcu olmadığını ve Süper Lig’de rekabet edebilmek için sponsor desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulamasının ardından bir destek de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’dan geldi.

Yavuzyılmaz, iş dünyasını ve Zonguldak halkını bu başarılı kadın basketbol takımına destek olmaya davet etti.

Ilıksu'da kaza! Yaralı var! Ilıksu'da kaza! Yaralı var!

Sosyal medya hesabı üzerinden çağrıda bulunan Yavuzyılmaz’ın paylaşımı şu şekilde:
“İş dünyasına çağrımdır!
Kahraman madencilerimizin takımı, Zonguldakspor Basket67 kadın basketbol takımımız iki yıl üst üste şampiyon olarak bu yıl Süper Lig'e yükseldi.
Ancak başarı cezasız kalmıyor!
Bu sezon hiçbir şirketin sponsor olmak istememesi nedeniyle bu başarılı kadın basketbol takımı Süper Lig'e katılamama tehlikesiyle karşı karşıya.
Son 15 gün!
Zonguldak halkı ve madencilerimiz; Kadın sporunun önemine inanan tüm iş insanlarını desteğe çağırıyor!”

Yavuzyılmaz Zonguldak Destek

Öte yandan Yavuzyılmaz'ın paylaşımının altına yorum yapan Kulüp Başkanı Kanat Tan da 2 sene üst üste şampiyon olmalarına rağmen lig yükseldikten sonra sahaya çıkmayan dünyada ilk takım olacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Karadeniz bölgesi tek takımıyız. Seyirci rekorları kırarak , kaza kaza şampiyon olduk .Süper lige çıktık.
2 sezonda evimizde hiç yenilmedik. Bu sezon süper ligde maçları TRT canlı yayın verecek..
Zonguldak tanıtımı , sosyal ve ekonomik anlamda çok faydası olacak..
50 yıl sonra şehire süper lig kupası getirdik . Dünyada ilk kez olacak , 2 sene üst üste şampiyon olup , sahaya çıkamayan ve kulüp kapanan tek takım olacağız. Tarih bunu affetmez ve kara leke olarak kalacaktır.
Destek olan herkese teşekkür ederiz.
Mucize olur ana sponsor bulursak hak ettiğimiz süper ligde mücadele ederiz. Zira Zonguldak halkı ve Zonguldakspor taraftarı bunu hak ediyor."
 

Editör: U. G.