77 yıllık bir geçmişe sahip olan Çaycumaspor Kulübü'nda şu sıralar logo tartışması alevlendi. Kulübün iki yılda logo değiştirmesinin ardından taraftarlar ile birçok spor camiasından da tepkiler beraberinde geldi. 

MKE Ankaragücü takımına benzer olarak yapılan yeni logoda eski logolarda bulunan maden işçisi ile yoğurtçu kadın figürleri ve futbolcu simgesi ise tamamen kaldırılmıştı. Geçtiğimiz sene yapılan ilk logo değişiminde ise maden işçisi ve yoğurtçu kadın simgeleri kalırken, futbol simgesinin yerine de köprü simgesi konulmuştu. 

Okullar hijyen kriziyle karşı karşıya Okullar hijyen kriziyle karşı karşıya

1947 tarihinden bu yana değiştirilmeyen logoya, 2023 yılında değişikliğe gidilmişti. Sonrasında ise aradan 1 yıl geçince yeniden bir değişim yapıldı. Bu sefer simgeler ise tamamen kaldırılmış oldu.

Birçok sporsever ve taraftar yeni logonun değişmesiyle birlikte Çaycumaspor Kulübü'nü adeta topa tuttu. Topa tutanlardan bir isim ise  Zonguldak Devlet Hastanesi eski doktorlarından Çaycumalı Kemal Yurtbay oldu. Yurtbay, logonun değişmesiyle birlikte sosyal medyadan tepkisini dile getirdi. Yurtbay paylaşımında; "ÇAYCUMASPOR'UN YENİ LOGOSU KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL! Çaycumaspor'un maden işçisini ve coğrafya tescilli manda yoğurdunu temsil eden logosu değiştirilmiş, yerine Çaycuma'yı temsil eden hiçbir işaretin olmadığı yeni bir logo kabul edilmiş! Ama neden değiştirmeye gerek görüldüğü ve yenisinin kimler tarafından kabul gördügü meçhul! Bilinsin ki Çaycuma halkı yeni logodan rahatsız! Eski logosunu geri istiyor! Böyle bir oldu bitti kabul edilemez" ifadelerine yer verdi.

Editör: U. G.