Vali Hacıbektaşoğlu Gazilerle yemekte buluştu Vali Hacıbektaşoğlu Gazilerle yemekte buluştu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, mekan önlerinde izmarit bulunması halinde işletmelere ceza kesilecek.

Başkan Özcan yaptığı açıklamada, Bolu'nun geçtiğimiz 5 yıl içinde Türkiye'nin en temiz şehirlerinden biri haline geldiğini belirtti. Özcan, "Geçen 5 yıl içerisinde Bolu, Türkiye’nin en temiz şehri oldu. Bundan sonra da daha temiz kalması yönünde kararlıyız.

Yarından itibaren; sokak, cadde, kaldırım ve parklara, çekirdek kabuğu, izmarit veya çöp atanlara ayrım yapmaksızın 593 TL’den 14.407 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacaktır. Uyarmadı demeyin" dedi.

Tanju Özcan sosyal medya hesabından paylaştığı videoda toplanan izmaritleri göstererek, "Değerli Bolulular, şu gördüğünüz izmaritler Bolu'da yarım gün içerisinde temizlik ekiplerimiz tarafından toplanan izmaritler. Özellikle lokantaların önünde, özellikle kahvehanelerin önünde, özellikle berberlerin önünde bunlar çok yoğun şekilde bulunuyor. Bolu Türkiye'nin en temiz şehri diyoruz yazık değil mi bu izmaritleri atıyorsunuz. Bu yüzden bu haftadan itibaren, kuaförlerin önüne, kahvehanelerin önüne ve lokantaların önüne özel izmaritlikler vereceğiz. Bu izmaritlikleri dükkanların sahiplerine zimmetleyeceğiz. Diyeceğiz ki dükkanınızın önünde 3 metre karelik alana izmarit görürsek, bundan dolayı cezai işlemi size uygulayacağız. İzmaritliklerin bedelini biz karşılayacağız ama onun korunması ve kollanması işlemini sen yapacaksın. Zabıtamıza da bugünden itibaren özellikle merkezi noktalarda, parklarda kim olursa olsun gereken cezayı uygulayacaksınız.

Editör: U. G.