Özel Fİ Klinik'e bağlı Fi Diyetisyen Merkezi'nde diyetisyen Tuğçe Çetin yılbaşı için önerilerde bulundu.

Çetin yılbaşı akşamı sofra hazırlığında dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak şu ifadelere yer verdi:

 “Öncelikle ister yılbaşı olsun isterse başka bir gün temel beslenme de olması gereken her besin grubunun tüketilmesi gerekmektedir.

Yılbaşı günü akşam yemeğinde normalden daha ağır ve çeşitli yemek tüketilecekse, gün içindeki diğer öğünler daha hafif geçirilebilir. Yeterli ve dengeli bir kahvaltı sonrasında çorba, sebze yemeği, yoğurt, tam buğday ekmeğinden oluşan bir öğle yemeği ve ara öğünlerde tüketilebilecek meyvelerle veya kuruyemiş  akşam yemeğinin ağırlığı dengelenmiş olur. Her zaman olduğu gibi gün içerisinde bol bol su içmek ihmal edilmemelidir. Çünkü su tokluk dengesini ayarlayacak ve rahat bir akşam geçirilmesine yardımcı olacaktır.

Yılbaşı akşamı sofrada salata ihmal edilmemeli. Meze tercihi ise fırında veya buharda pişirilmiş sebze ağırlıklı, peynir le yoğurtla  veya kurubaklagil ile hazırlanmış olanları tercih edebiliriz. Ana yemek olarak kızarmış yağlı yiyecekler yerine ızgara, haşlanmış veya buğulanmış yiyecekler tercih etmek sağlığı korumak için doğru tercih olacaktır. Eğer yılbaşı sofralarının simgesi haline gelen hindi tercih edilecekse fırında pişmiş, az yağlı olmasına dikkat edilmelidir. Hindi, tavuk gibi etlerin derileri ve görünen yağları tüketilmemelidir.

Yeni yıl sofrasında, özellikle alkol tüketilecekse beraberinde su tüketmeye özen gösterilmelidir. Susuzluk hissedilmese bile, ertesi gün baş ağrısı ve halsizlik gibi sorunlarla karşılaşmamak için yeterli su tüketmeye özen gösterilmelidir. Yılbaşı yemeğinin ardından tatlı tüketilecekse meyve tatlıları veya sütlü tatlılar gibi hafif tatlılar tercih edilmelidir.

Kuruyemiş yılbaşı zamanı olmazsa olmazıdır ve kuruyemiş tüketiminde ise çiğ , kavrulmamış olanlarını tercih edilmelidir.

2023 herkese sağlık , mutluluk ,neşe, başarı, para, sevgi ve huzur getirmesini temenni ederim.  Mutlu Yıllar  “