SPOR

Yıldırım; "Maden şehrinin takımı Zonguldakspor’un müzesi neden olmasın?"

Zonguldak Nostalji sayfası editörü Yüksel Yıldırım, Zonguldakspor’a ait bir müze yapılması gerektiğini belirterek; “Geçmişten alınacak cesaretle takımın süper lige olan çıkış serüveni ivme kazandıracaktır” dedi.

Abone Ol

Zonguldak Nostalji sayfası editörü Yüksel Yıldırım, Zonguldakspor’a ait bir müze yapılması gerektiğini belirterek; “Takıma ait müze kurulabilirse, takımın tarihi cam vitrinlerde sergilenebilirse, hafızalar tazelenebilecek ve geçmişten alınacak cesaret ve azimle takımın süper lige olan çıkış serüveni ivme kazanacaktır” dedi.

Yıldırım’ın yazısı şu şekilde:

“Zonguldak madenci eldivenleri Trabzonspor müzesinde sergileniyorsa, maden şehrinin takımı Zonguldakspor’un müzesi neden olmasın!

Zonguldakspor’un kuruluş tarihi 1966

Trabzonspor’un kuruluş tarihi 1967

Trabzonspor’un ilk kuruluş yılları maddi imkânsızlıklarla geçiyor, kalecileri Şenol Güneş'in tek eldiveni var. Güneş aynı eldivenle maçlarda oynuyor ve antrenmanlara çıkıyor ve eldiven sıkıntısı yaşıyor. Zonguldak’taki madenci eldivenlerinin kaleci eldiveni olarak kullanılabileceği gündeme geliyor ve talebe karşılık maden işçileri Trabzonspor'un kalecisi Şenol Güneş'e eldiven hediye ediyorlar. Bu eldivenler yıllar sonra şimdi Trabzonspor Müzesi'ne kaldırıldı ve sergileniyor.

Kömürspor'un devamı olarak kurulan Zonguldakspor 2.Lige ayrıcalıklı giriyor. Ekonomik anlamda Zonguldakspor Kömür İşletmeleri işçilerinden ve işletmeden aktarılan spor fonları ile Türkiye’de en iyi kulüpler arasına girdi. Futbolcu kadrosu ve bütçesi çok iyi olan Zonguldakspor 2.Lig Şampiyonu olarak 1973/74 sezonunda Trabzonspor ile birlikte 1.Lige çıktı.

Trabzonspor bugün gelinen noktada süper ligte, Zonguldakspor ise şimdi 3.ligte oynuyor. Trabzonspor tarihini müzeleştirmiş ve geçmişe ait spor tarihini bu müzede sergiliyor.

Zonguldakspor lig serüveni inişli çıkışlı devam ediyor. Ancak takımın tarihi serüveni çok zengin ve birçok argümanı beraberinde barındırıyor. Takımın tarihsel envanterinin tutulması ve her bir yana dağılmış sadece toplanmayı bekleyen görsel ve objelerin bir araya getirilmesi için artık butona basılmalı. Yüzlerce fotoğraf, belge ve obje bir araya getirilip sergilenmeli.

Takıma ait müze kurulabilirse, takımın tarihi cam vitrinlerde sergilenebilirse, hafızalar tazelenebilecek ve geçmişten alınacak cesaret ve azimle takımın süper lige olan çıkış serüveni ivme kazanacaktır.

Fener Mahallesi’ndeki eski kulüp binası müzeye dönüştürülerek ve verilecek bir işaret ile; depolarda, sandıklarda saklanan binlerce argüman ve objenin olması gereken yere gelmesi sağlanacaktır. Taraftarlar gönüllülükle kendi elleriyle teslim edilecektir.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }