Zonguldak

Yıldız; "Ebeveynler idari izinli sayılsın!"

Sol Parti Zonguldak İl Başkanı İsmail Yıldız, Okullar tatil edildiğinde çalışma hayatının devam ettiğine dikkat çekerek, okulların tatil edildiği günlerde ebeveynlerden birinin de idari izinli sayılması gerekliliği konusunda dilekçe hazırladı.

Abone Ol

Sol Parti Zonguldak İl Başkanı İsmail Yıldız okulların tatil edildiği günlerde ebeveynlerden birinin idari izinli sayılması konusunda Zonguldak Valiliğine sunulmak üzere bir dilekçe hazırladı.

Sosyal devletin gereklerinden biri olarak ifade ettiği ebeveynlerden birinin idari izinli sayılması konusunda yazdığı yazısında Yıldız şu ifadelere yer verdi;

Coğrafik olaylar, hava koşulları ve olağanüstü durumlar nedeniyle okulların tatil edilmesi makamınızın tasarrufunda olup hassasiyetle uygulandığı halkımızın bilgisindedir.

Tatil edilen çocuklar evde kalmakta veya eve dönmektedirler. Okullar tatil edildiğinde çalışma hayatı devam etmektedir.  Ebeveynlerin (Anne-Baba) ikisinin de çalışması durumunda çocuğun evdeki kontrolü ve sorumluluğu ciddi sorun oluşturmaktadır. Önümüz süreçte hava koşullarının daha kötüleşeceği de açıktır.

Okulun zorunlu tatil edilmesi durumunda ebeveynlerden bir tanesi ücretli idari (mazeret izinli) izinli sayılmalıdır. Bu durumda kamu, özel işyerlerinden idari izinli sayılmaları konusunda gerekli düzenlemelerin yapılarak uygulamaya geçilmesi sosyal devletin gereğidir. İlçelerde de uygulamaya uyulmalıdır.

Gereğini bilgilerinize arz ederiz.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }