Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve Ağustos ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte konut ve işyerlerine yapılacak kira artış oranı da belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ağustos ayına ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıklamasıyla Eylül ayında yapılacak konut ve işyeri kira artış oranları da belli oldu.

Açıklanan Ağustos ayı enflasyon verisiyle birlikte kira ve işyerlerine uygulanacak tavan zam oranı da yüzde 64,91 olarak netlik kazandı.

Normal şartlarda TÜFE verilerine göre hesaplanan kira artış oranları, hükümet tarafından getirilen uygulama sonrasında son 2 senedir yüzde 25'le sınırlandırılmıştı.

Temmuz ayı itibarıyla bu sınır kalktı ve Temmuz ayından itibaren sözleşme yenileyecek olan kiracılar, TÜFE üzerinden kira zammı yapacak.

Buna göre zam oranı %64,91 oldu.

GEÇEN AY AĞUSTOS KİRA ZAM ORANI NE KADARDI 2024?

Geçtiğimiz ay açıklanan enflasyon verileri %61,78 olurken 12 aylık enflasyona göre netleşen kira zammında üst sınır %65,93 olmuştu.

Zonguldak'a yeni gelmişti! Üniversite öğrencisi ölümden döndü! Zonguldak'a yeni gelmişti! Üniversite öğrencisi ölümden döndü!

Editör: U. G.