Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ile Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi olan SOCAR arasında iş birliği anlaşmaimzalandı.

Anlaşma ile Türkiye ve Azerbaycan arasında enerji alanında işbirliğinin geliştirilmesi ve enerji alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanıyor. Anlaşma sayesinde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Programı ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi Programında, gerekli şartları sağlayan öğrenciler, SOCAR burslusu olarak eğitim alabilecek.

İncivez'de yangın! 2 kişi dumandan etkilendi! İncivez'de yangın! 2 kişi dumandan etkilendi!

Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Programı ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi Programı YÖK, TPAO, TP-OTC ve ZBEÜ işbirliği ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile açılarak, 2022-2023 akademik yılından itibaren öğrenci kabul etmeye başladı. Programların eğitim dili %30 İngilizce olup, eğitim-öğretim faaliyetleri Çaycuma Kampüsündeki Açık Deniz Teknolojileri Merkezinde yürütülüyor.

Anlaşmayla ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, yapılan işbirliğinin ZBEÜ’nün uluslararası düzeydeki prestijini artıracağını ve öğrencilerin de enerji alanında yüksek nitelikli eğitim alarak sektöre donanımlı bir şekilde adım atmalarını sağlayacağını dile getirdi.

Editör: Şeyma Kaya