Tahsin Erdem emekli memur Sinan Doğan'ı işe aldı! Tahsin Erdem emekli memur Sinan Doğan'ı işe aldı!
ZBEÜ Teknoloji Transfer Ofisi uydu teknolojileri ile yer ve yapı deformasyonları alanında dünyanın en önemli yazılım geliştiricisi konumundaki SatSense Space Enterprise ile ortaklık anlaşması imzaladı.
İmza törenine SatSense Enterprise kadrosundan Leeds Üniversitesi Uydu Jeodezisi Bölümünde görevli öğretim üyesi, Deprem Volkan ve Tektonik Gözlem ve Modelleme Merkezi Direktörü, Birleşik Krallık Çevre Araştırma Konseyi Direktörü, Amerikan Jeofizik Birliği 2014 Jeodezi Ödülü ve Kraliyet Astronomi Kurumu 2017 Öğretim Üyesi Ödülleri sahibi Prof. Dr. Tim Wright, Leeds Üniversitesi Jeodezi ve Jeofizik Bölümü öğretim üyesi, Amerikan Jeofizik Birliği 2016 Madalyası sahibi Prof. Dr. Andy Hooper, SatSense Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Matthew Bray ile Başmühendis Karsten Spaans katıldı.
Birleşik Krallık Kömür İşletmeleri, Severn Trent Su Tedarik Şirketi, Network Rail Demiryolu Şirketi, Birleşik Krallık Jeoloji Servisi United Utilities gibi dünya çapında bilinen kurumlarla yaptığı iş birliğinin yanısıra Avrupa Uzay Ajansı tarafından uzaya fırlatılan gözlem uydularının uygulama yazılımlarını geliştiren SatSense Enterprise; baraj, köprü, havalimanlarının deformasyon izlemesi, maden sahalarının takibi, demir-çelik, enerji santrali, rafineri, kaçak yapılaşmanın, hafriyat dökümlerinin, kazıların ve madencilik faaliyetlerinin izlenmesi ve kentsel alanlardaki zemin ve yapı deformasyonlarının takibi gibi farklı alanlarda geliştirdikleri yazılımların kullanılması ile dikkat çekmektedir.
Tören sonrasında, uluslararası düzeyde yapılan bu anlaşmaya dair Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 100. yılını büyük bir gururla kutladıklarını ifade ettiği ZBEÜ’de sadece eğitim odaklı nitelikli faaliyetlerin gerçekleşmediğini aynı zamanda şehrin ve ülkenin sanayi, teknolojik ve ekonomik değerlerini geliştirmenin de farkında olarak kayda değer çalışmalara imza atmanın hedefini ilke edindiklerini ifade etti. Rektör Özölçer, ayrıca bu hedeflerden biri olarak ifade ettiği, SatSense Space Enterprise ile ZBEÜ’nün yaptığı anlaşmanın özellikle modern dünya düzeninde sanayi, teknoloji, altyapı ve maden gibi çeşitli alanlardaki yazılım geliştiricilerin ortaya koydukları çalışmalarla küresel çaptaki faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı. Son olarak, uluslararası anlaşma özelliğine sahip bu iş birliğinin Üniversitenin misyonunu ve vizyonunu bir kez daha gösterdiğini aktaran Rektör Özölçer, anlaşmanın başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olmak üzere Türkiye’nin gelişim sürecine de hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.
Editör: Şeyma Kaya