Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Rektör İsmail Hakkı Özölçer ile hız kazanan atılımları devam ediyor. Hastanenin ihtiyacı olan ve ömrünü dolduran eski radyoterapi cihazının yerine alınan yeni nesil radyoterapi cihazı nihayet geldi.
İleri derece tetkik ve teşhis için uzun süredir alınmak istenen cihaz ile kanser tedavisi gören vatandaşların teşhis ve tedavi süreci hızlanacak.

REKTÖR ÖZÖLÇER NELER SÖYLEDİ?
Cihazın hastaneye getirilme ve kurulum videolarını paylaşan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer; “eni nesil radyoterapi cihazımız kuruluyor. Yakında hizmetinizde.
Bölgemizin sağlık üssü olan Hastanemizde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için tüm gayretimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Dr. Bekir Tunca uyardı! Yaz aylarında buna dikkat! Dr. Bekir Tunca uyardı! Yaz aylarında buna dikkat!

RADYOTERAPİ CİHAZI NE İŞE YARIYOR;

LİNAC cihazı, ürettiği yüksek enerjili X-ışınlarını veya elektronları yani suni radyasyonu hedeflenen tümörlü bölgenin şekline göre farklı açı ve sürelerde uygulayarak, bu esnada çevredeki sağlıklı dokuyu da koruyabilen yüksek teknolojiye sahip bir radyoterapi cihazıdır.
Akciğer Kanseri
Prostat Kanseri
Meme Kanseri
Kemik Kanseri
Karaciğer Kanseri
Cilt Kanseri
Baş-Boyun Kanseri
Beyin Kanseri ve Karın Bölgesi içerisindeki organlar olmak üzere vücudun herhangi bir bölgesinde gözlenebilen neredeyse bütün tümörlerin radyoterapisi için kullanılabilir. Radyoterapide amaç, kanserli dokuları maksimum radyasyon dozuyla etkisiz hale getirirken, çevredeki sağlıklı dokuların maruz kaldığı radyasyon dozunu minimumda tutmak, yani bir diğer deyişle hastada hiç yan etki gözlenmeyecek veya en az yan etki gözlenecek şekilde tedaviyi tamamlamaktır.