Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Üniversite Hastanesine ziyarette bulundu. Rektör Özölçer’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Başhekim Prof. Dr. Burak Bahadır eşlik etti. Özölçer, açılışı yapılan Anemi Polikliniğinde incelemelerde bulunarak poliklinik hakkında İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şehmus Ertop ve Doç. Dr. Müzeyyen Aslaner Ak’tan bilgi aldı. Ardından Robotik İlaç Hazırlama Ünitesini ziyaret eden Özölçer, açılışı yapılan ünite hakkında Uzm. Dr. Duygu Bayır Garbioğlu’ndan bilgi aldı.

Hizmete açılan Anemi Polikliniği ile Hasta Kan Yönetimi’nin doğru zamanda, doğru hastaya doğru ürünle tedavi sağlayarak gereksiz kan transfüzyonlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Robotik İlaç Hazırlama Ünitesi ise ilaç hazırlama süreçlerinde yüksek hassasiyet ve güvenlik sunarak hastaların tedavi kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Rektör Özölçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Üniversite Hastanemiz, sağlık alanında sunduğu hizmetleri her geçen gün daha da ileriye taşıyor. Anemi Polikliniği ve Robotik İlaç Hazırlama Ünitesi ile hastalarımıza daha kaliteli, güvenli ve hızlı hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Bu yeni birimler, hem hastalarımızın tedavi süreçlerini iyileştirecek hem de sağlık personelimizin iş yükünü hafifletecektir. Bu önemli adımları atarken, ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde sağlık hizmetlerinde çıtayı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz.”

Z HABER yazmıştı! Ereğli'ye anjiyo merkezi kuruluyor! Z HABER yazmıştı! Ereğli'ye anjiyo merkezi kuruluyor!

Editör: Şeyma Kaya