GÜNDEM

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde kantin fiyatları pes dedirtti!

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde yüksek kantin fiyatlarına vatandaşlar tepki gösterdi.

Abone Ol

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi kantinindeki ürün fiyatlarına gelen son zamlar, vatandaşların büyük tepkisini çekti. Hastane ziyaretçileri ve refakatçiler, temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları kantin fiyatlarının aşırı yükseldiğini belirterek duruma isyan etti.

Vatandaşlar, hastaneye zorunlu ziyaretlerde bulunmak durumunda  kantinden alışveriş yapmanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Ancak son dönemde yapılan fiyat artışlarının, özellikle de devlet hastanesi kantininde bu kadar belirgin olmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Hastaneye refakat edilen hasta yakınları, "Kantin fiyatları çok yüksek. Burası devletin hastanesi, zaten sağlık giderleri yeterince zorlayıcı. Bu fiyatlarla vatandaşın ekonomik olarak daha fazla sıkıntıya sokulması doğru değil. Kantin işletmecilerinin kira giderlerini anlıyoruz ama bu durumda da vatandaşa daha uygun fiyatlar sunulması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Kantin işletmecileri ise artan maliyetler ve yüksek kira bedelleri nedeniyle fiyatları bu seviyelere çekmek zorunda kaldıklarını belirtti. Ancak vatandaşların tepkilerini anlayışla karşıladıklarını ve çözüm arayışlarının devam ettiğini ifade etti.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }