Vali Hacıbektaşoğlu talimat verdi! Mıcırlı yol incelenecek! Vali Hacıbektaşoğlu talimat verdi! Mıcırlı yol incelenecek!

Zonguldak ve Bartın 30 Eylül sabah saatlerinde başlayacak şiddetli yağmur ve fırtına tehdidi altında. Metrekareye yer yer 200 kilogram yağış bekleniyor. Zonguldak, Bartın ve Karabük’te bu sefer çok daha şiddetli bir yağmur ve fırtına baskısı altında. Pazartesi  sabah saatlerinde başlayacak olan yağmurun özellikle zeminin doyması sonrasında Salı ve Çarşamba günü çok daha büyük tehlikeler yaratabileceği belirtiliyor. Pek çok noktada yaka seli kaçınılmaz görülse de asıl tehlike dere yatakları ve yerleşim birimlerinde.

METREKAREYE YAKLAŞIK 200 KİLO
Pazartesi sabah saatlerinde başlayacak yağmur gece saatlerinde veya Salı günü çok daha risk oluşturacak. Zonguldak Valiliği yağmur ve fırtına nedeniyle uyarıyor. Tüm meteorolojik veriler dikkate alındığında Zonguldak ve Bartın’da metrekareye 200 kilogram yağış düşmesi bekleniyor.
Bu rakamlar öngörülere göre 230 kilogramı da geçebilir.

BELEDİYELER TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİL
Yapılan tüm uyarılara rağmen pek çok yerde belediyelerin tedbirler konusunda gevşek davranması dikkat çekiyor.
Özellikle bazı dere yataklarında ve yakın yerleşim birimlerinde vatandaşların anonslarla uyarılması gerekiyor.
Kritik noktalarda yaşanabilecek taşkınların can kaybına neden olmaması için iş makinelerinin hazır olması ve temizlik yapılması gerekiyor.
Z HABER olarak tüm kurumları ve vatandaşları uyarıyor geçmiş yıllarda yaşanan sel tecrübelerinden de yola çıkarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı çok daha fazla hazırlıklı olmaya davet ediyoruz.

FARKLI KURUMLARIN YAĞIŞ TAHMİNLERİ 
Batı Karadeniz’i genel olarak etkileyecek yoğun yağmur kütlesi öncesi tüm tahminlerde en fazla Zonguldak, Karabük ve Bartın’ın etkileneceği görülüyor.
Görsellerde bölge ve yağış oranlarını da görmek mümkün.

ZORUNLU OLMAYAN BU GÜNLERDE YOLA ÇIKMASIN
Yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşların da zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları ve araçla hareket halindeyken çok dikkatli olmaları isteniyor.
Yağışa bağlı olarak bazı riskli bölgelerde yeni heyelanların yaşanma ihtimali var.

Editör: Tuğçe Atalar