GÜNDEM

Zonguldak esnafı kazıkçı çıktı!

Zonguldak’ta pek çok esnafın kiraların yüksek olması veya fırsatçılık yaparak yüksek fiyat uygulaması tartışılmaya başlandı.

Abone Ol

Türkiye’nin farklı noktalarından gelenlerin Zonguldak esnafını “kazıkçı” olarak adlandırmaları sosyal medya paylaşımlarına yansıdı.

MÜŞTERİLER TEPKİ GÖSTERMEYE BAŞLADI
Zonguldak’ta gıdadan ulaşıma, konaklamadan tekstile fiyatlar tepki çekmeye devam ediyor.
Pek çok alanda fiyatların Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, sebze ve meyve fiyatlarının ise fahiş olduğu görüşünde.
Pek çok vatandaş esnafın yüksek fiyatlar karşısında elektrik, doğalgaz ve diğer kalemlere gelen zamlar ile işçilik ücretlerini gerekçe göstermesini fazla inandırıcı bulmuyor.

ESNAFIN GEREKÇESİ YÜKSEK KİRA
Esnafın en büyük derdi ise kira.
Kiraların yüksek olmasını gerekçe gösteren pek çok esnaf kısa yoldan daha fazla kazanma eleştirilerini kabul etmese de esnaf da kendi arasında da görüş ayrılığı yaşıyor.
Aynı sektörde esnaflık yapanlar arasında da görüş ayrılığı dikkat çekiyor.
Zonguldak esnafının kazıkçı olduğunu söyleyenler sadece müşteri değil yine esnaflık yapan isimler.

YÜZLER GÜLMÜYOR MÜŞTERİYE KÖTÜ DAVRANILIYOR
Özellikle Zonguldak dışından şehre üniversite veya gezi için gelenlerin dikkat çeken bir başka söylemi de esnafın gülmeyen yüzü ve müşteriye gösterdiği muamele.
Lokantalar başta olmak üzere pek çok yerde müşteri memnuniyetini hiçe sayan davranışlarla karşılaşan vatandaşlar; “Fırça yemeye mi geliyoruz yemek yemeye mi” yorumunda bulunuyor.
Pek çok müşteri yine lokanta, market ve benzeri yerler başta olmak üzere alış veriş yaptıkları yerlerden memnun ayrılmadığını belirtiyor. Bazı müşteriler belediyelerin ve ilgili kurumların işletmecileri denetlemelerini ve halkla ile iletişim konusunda desteklemelerini öneriyor.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }