GÜNDEM

Zonguldak güne böyle başladı! "Gece vakti zehirliyorlar"

Zonguldak’ta termik santrallerin yoğun olarak bulunduğu alanda dumanlar gün doğumu ile ortaya çıktı.

Abone Ol

Zonguldak’ta termik santrallerin yoğun olarak bulunduğu Çatalağzı bölgesinde güneşin doğumu ile gökyüzünde asılı duran duman kütlesi gözlerden kaçmadı.

Daha öncede bölge halkının sık sık termik santrallerin gece saatlerinde filtreyi devre dışı bırakıp duman saldığı iddialarının ardından gündüz vakti ortaya çıkan görüntü vatandaşların dikkatini çekti.

Bilindiği üzere Kurban Bayramı boyunca hava kalitesi izleme istasyonlarının da devre dışı kalması ve denetimlere ara verilmesi ile termik santraller günlerce filtresiz bir şekilde duman salınımı yapmış ve tepki çekmişti.

Gece saatlerinde salınan duman için denetimlerin sadece mesai saatlerinde değil, akşam ve gece habersiz bir şekilde yapılması bekleniyor.

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }